Unutmayın ki reklamlar site içeriğine göre değil kullanıcının eğlimine göre çıkar. Site içeriğine göre reklamlar eskide kaldı. Onun için herkes forex, altın dolar abanmıştı. Sitenize giren ikişinin işletim sistemlerinde hangi içerikli siteye girişler fazla ise reklamlarda o içerikte çıkacaktır. Örneğin ben hangi içerikli siteye girsem adsensede karşıma hosting içerikli reklamlar gelmekte idi, son 1 haftadır klima arıyordum girdiğim ehr sitede klima reklamı geliyordu. Site içeriği ile alakasız olduğu halde. Sizde moda sitelerinde gezdiğiniz için moda içerikli reklam görüyorsunuz.
Şimdi bu yönden baktınız. Tatil zamanı. Herkes tatilde. Sıcaktan dışarı çıkamayan yada tatilde iken telefon yada tabletinden internete girenleri düşüneceksiniz. Peki en çok şuan bilgisayar ve tabletleri kim kullanır. Çocuklar. Çocuklar ne tür sitelerde gezer

Mesela 2 oğlumunda evdeki bilgisayar ve tablette aradıkları tek kelime oyun. Çocuklardan sonra evde ben hangi siteye girersem gireyim oyun reklamı çıkacaktır. Benim ilgimi çekmeyen reklama neden tıklayayım? Ama işyerinde ilgilendiğim konularda reklam çıkıyor
Hiti yükselsede gelir düşüşü ve tık düşüşünün en basit nedeni budur. İlgisiz içerik ve tıklamama.
Ek yapayımda. Bilindiği gibi çöp reklamlar oyun siteleri ve oyun içeriklerinde çıkmakta.
Çok güzel noktaya değinmişsiniz. Ancak benim üzerinde durduğum konu da şu. Analytics'den detaylı inceleme yaparsanız, mobil cihazların ve tabletlerin ayrı olduğunu göreceksiniz. Sizin yazdıklarınız üzerinden gidersem kendi sitem için belirli bir kitlem var, Facebook'dan çektiğim trafik. Yaş aralığı vs her şey belirli. Şimdi Android kullanıcısında hiçbir sorun yok ancak iphone'dan kontrol ettiğimizde günün belirli saatlerinde reklam gözükmüyor. Hadi ben telefondan da hosting bakıyorum veya farklı ayakkabı yada o tarz şeyler. Benim baktığım ürünlere göre reklam çıkmadı. Bu olay imkansız ama çıkmadı diyelim. Diğer baktığım 15 iphone'da da reklam çıkmıyor. Burada sizce bir sorun yok mu?