Yazılım, donanım, tasarım dünyası hakkında ortak bir şey varsa o da İngilizce'dir hocam. İngilizce öğrensin, yaşı kaç bilmiyorum ama ben zamanında oturup çalışmadığım, öğrenmediğim için şuan çok pişmanım.
Gerek Front-End ile gerek Back-End ile ilgili bir şey araştırmak istediğimde, bir sorunu çözmek istediğim de karşıma tak İngilizce çıkıyor. 3 kuruşluk İngilizceyle de hiçbir şey yapamıyorum tabi.
Bunun yanında yakın bir zamanda Front-End'e atıldım, 1-1,5 yıllık bir süreç. Türkçe sayısız video var, sıkılsa da oturup izlemesi fayda sağlayacaktır, illaki bir şeyler kapacaktır. İnternette Psd to Css videoları var. Ben onları birebir geçirmeye çalışarak öğrendim.
Sonra iyice içine girdim, baktım HTML 5 varmış, aa CSS 3 ile bu kadar güzel efektler yapılabiliyor mu? Sonra zaten Javascript ve alt kütüphaneleri ile karşılaşacaktır. Bir tab menü ya da akordiyon menü yapmak isteyecektir. Responsive ile karşılacaktır, Bootstrapı deneyip başta başarısız olup başka HTML frameworkler deneyecektir ama sonra tekrar Bootstrap'a dönüp onu kavramaya çalışacaktır

. Jquery ile uzun süreler yapmaya çalıştığı şeyleri Frameworklerde hazır olarak görünce aptal kafam diyecektir

. Daha birçok şey. Tarayıcı uyumlulukları eminim başına dert olacaktır. NodeJS, Angular JS'le de tanışıp, gerçekten bir şeyler yapınca da iyi bir Front-End Developer olacaktır, ilerleyecektir.
Uzun lafın kısası İngilizce öğrenmeye başlasın ve videolarda ki dökümleri birebir çıkartmaya çalışsın, farklı psd temalar indirip onları dökmeye çalışsın. Boş boş denemeler yapsın.
Not: Schema standartlarını unutmuşum. O da bir gün karşısına çıkacaktır. Önce her şeyi tek tek öğrenmek isteyecektir, sonra Schema'nın genel yapısını kavrayıp itemleri kolayca yerleştirecektir.