Sadecehosting'e aitse donanım ve sizin hizmet aldığınız kişi ödemesini yapmamışsa artık bir hak iddia edebileceğinizi sanmıyorum. Donanım onların değilse sadece erişime kapatmışlardır, dolayısıyla sunucu sadece rehin durumdadır ve ödeme aldıklarında erişime açarlar veya yedeklerinizi verirler, formatlayamazlar. Bu da sözleşmeye göre değişebilir bir durum aslında. Ödemeyi tahsil edemediği için müşterisinin sunucusuna el koyan firma bile gördüm fakat tabi ki bu hukuki bir süreçtir bir anda artık benim oldu diyemez.

Sonuçta sadecehosting sizinle değil hizmet aldığınız kişi ile çalışıyor. Size herhangi bir yedek verme, sunucunuzu erişime açma gibi bir zorunlulukları yok. Çünkü asıl müşterileri siz değilsiniz, asıl müşterileri olan hizmet aldığınız firma ile sorun çözülene kadar sizin yapabileceğiniz bir şey olduğunu sanmıyorum. Sadecehosting'e karşı herhangi bir yasal süreç başlatamazsınız. En fazla hizmet aldığınız firmaya karşı bir süreç yürütebilirsiniz.

Aslında bir nevi sizin muhattabınız sadece hizmet aldığınız firma, SH sizinle iletişime geçmek veya yedeklerinizi vermek konusunda herhangi bir şekilde sorumlu değil. Sadecehosting bir kampanya yapmış, sizin hizmet aldığınız firma bunlardan alıp size vermiş ve parasını ödememişse, sunucuyu geri alma, formatlama gibi her türlü hakları vardır.

Bir çok yabancı firma bu tür bir sorun yaşanmasına karşı sözleşmelerine, sunucular XX firmasının malıdır. Tekrar kiralanamaz, satılamaz vb. maddeler eklerler. Bu tür bir ihtilaf çıktığında ise zaten kurallar çiğnendi sunucularınızı kapatıyoruz sözleşme gereği derler. Eğer özel bir sözleşme imzalamadıysanız.. Dolayısıyla ödemelerini aksatmayan ve sorumluluklarını takip eden firmalar ile çalışmakta fayda var her zaman. Sizden aldığı ücretin hizmet aldığı yere ödemesi gereken kısmı ödemeyip tamamına göz dikiyorsa zaten kılıfını da hazırlamıştır bir şekilde. Bolca örneği görüldü..