Bartuc adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Büyük ihtimalle anakartınız 6GBit SATA desteklemeyeceğinden, kapasitesini yeterli gördüğünüz herhangi bir marka SSD diski alabilirsiniz. DVD yerine vs. takılmayacak, eski diskle değiştirilmesi gerekli bir bir anlamı olsun. Yani verilerinizi harici bir yere alıp laptobu bir bilgisayarcıya götürüp diski değiştirteceksiniz. Eskisini çöpe atabilirsiniz(satamazsınız alıcı çıkmayacaktır). Haliyle ortalama bir kullanım için 250GB öneririm.

Marka olarak ise samsung gayet iyi ama dediğim gibi anakart 6GBit desteklemeyeceğinden çok da önemi yok.
Eski diski çöpe atarsa kuş kadar SSD dolunca başını taşlara vurur. Gerekli adaptörle (20TL) DVD yerine takmak veya Aliexpress'ten 3-5 dolara HDD kutusu almak daha doğru olacaktır.

Ben SSD alınca eski 1TB diski DVD yerine taktım, depo olarak kullanıyorum. Hatta 3 yıl önce bozulan laptop'ımı hurdaya satarken 500GB HDD'sini saklamıştım, ona da Aliexpress'ten bir kutu aldım, kıvız-zıvır şeyleri atıyorum içine

Çalışan şeyleri atmayın. Elbet birgün lazım olur, size olmazsa bir yakınınıza olur.