Merhaba, Kurumsal Gmail ile bir çıkmaza girdim. Yardımınızı bekliyorum.

Mevcut hostingimizin yenileme zamanı geldi ve hostingimiz zamanında web tasarımı yapan ajans üstüne. Yenilemek istedikleri fiyat gerçekten çok fazla.
(sitemizin alt yapısı wordpress, extra bir atraksiyonu yok ve günlük max 250 kişi giriyor.)
Bizden yenilemek için yıllık 250$ gibi fahiş bir ücret istiyorlar.

Bu sebeple hosting firmamı değiştirmek istiyorum fakat;

Mail alt yapısı olarak Google yani gmail kullanıyoruz. Yaklaşık 5 seneden beri kullanılıyor ve ücretsiz. Google geçenlerde ücretsiz sürümünü kaldırdı. Yani yeni kullanıcılar için kaldırdı eski kullanıcılar hala ücretsiz olarak devam ediyor, bizim gibi.

Velhasıl kelam, hosting değiştirince mx ayarlarını dns doğrulamasını filan baştan yapmak gerekiyor malümunuz...


Bu sırada herhangi bir sıkıntı ile karşılaşır mıyım?

Mx ayarlarını güncellerken mailler silinir mi? (45 civarında mail var. Ve neredeyse her bir mail hesabında 10 GB'lik veri var.)

Taşıma işlemi sırasında yine mx ayarları vs değişeceği için mail box sıfırlanır mı?

Bu transfer yapılırken google, yeni açılmış gibi algılayıp her kullanıcı için ücret ister mi?

-Şuan 45 adet civarında mail adresi mevcut. Eğer bir sıkıntı olursa ücretli olarak her kullanıcı başına aylık 5$ istiyor google.
Aylık 225$ -/- Yıllık 2700$ = 7500TL yapıyor.

Konuya vakıf olan arkadaşlar, yardımcı olurlarsa çok müteşekkir olurum.