Deve adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
O kadar güzel yazmışsın ki, helal olsun, sana tamamen katılıyorum.

Bir de örnek vericem, nefret ettiğim çöplük içerik türlerinden birine:

<h1>Ankara Hava Bugün Nasıl</h1>
<p>Ankara hava durumu haberimiz burada, Ankara hava durumu ile ilgili son bilgileri haberimizde okuyabilirsiniz. Ankara'da hava nasıl sorunuzun yanıtını veriyoruz. Ankara hava mı nasıl gibi merak ettikleriniz haberimizin detayında.</p>

Ulan bu ne dalga geçer gibi, sırf içerik yapcaz diye insanlarla dalga geçiyorlar.
20 kelimeyi yazmaya üşenip spin yapan bile çıkacak Ankara hava durumunu plurk'ta, diigo'da paylaşan bile...

anidengelirim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bildiğiniz gibi yaz ayı geldiği için hava sıcakları artıyor, haberimizin devamında hava durumuyla ilgili detaylı haberimizi bulacaksınız. Makelemize başlarken yaz mevsiminin özelliklerini hatırlayalım....

Bu da benden olsun

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 04:04:23 -->-> Daha önceki mesaj 03:58:37 --

Bu isyanı bile uyanığın teki çıkacak, kopyalayacak ve internette para kazanmak için yapmalıyız başlıklı bir makale haline getirip sitesine koyacak. Bu isyana kızılmaz taraf olunur
Haklısınız. Olabilir, takip etmek lazım. Maalesef çok hazırcı milletiz. Aynı naneleri yedim vakti zamanında.

seodanisman adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Rica ederim. Önemli olan düşündüklerinizi gerçeğe dökmeden önce Düşüncenize inanın başarılı olacak deyin, Cesaret edin, tutku ile bağlanın ve yayınlayın.

Hocam yanlış anlamayın anlattıklarınız biraz mantığa aykıdır. Neden mi? Bir öğrenci PHP ile ilgili eğitim alıyordur. Bunu blog sayfasında anlatmaktan doğal olanı nedir? Türkiye'de web site tabiri blog olmuştur. Bir dolaşın Google da arama yapın şirketlerin oluşturdukları dahi blogdur. Ana sitesi yok gibidir.

Yemek tarifi sitesi TR'de yok denecek kadar az oranda bulunur. Çünkü % 99'unu bloglar oluşturur.

Herkes yazıyor diye TBM oranı düşmez aksine yükselir. Türkiye'de genel olarak insanlar gerçek ihtiyaçlarını tam bilmedikleri için ilgisini çeken bir reklam gördüğünde tıklar. O ürünü almayacak ihtiyacı yok merak etti diye tıklıyor. TBM oranı bilinçsiz hedeflerce tıklandığı zaman düşer. Kelimenin rekabeti yüksek olsa dahi bu böyledir. Hiç kontrol ettiniz mi? Adsense reklamlarınız ilk tıklamalarda genelde yüksek verir. Gün sonu raporu aldığınızda bu oran düşmüştür. Genelde bu böyledir. Hedef kitle değil, TR'de herkes ilgisini çekene saldırıyor.

Demişsiniz ki! Uzman olduğunuz alana yönelin; bu her sektör için geçerli değildir. Sürekli sinemaya giden bir kişi blogunda sinema filmini öyle bir eleştirir ki! Sen ve ben hayret ederiz. Bu kişi bu konuda eğitim almamıştır. İlgisi olduğu için ve tutkusu olduğunu için eleştiri yazar. Bakarsınız blogunda reklam dahi yok. O konu ilgisini çekiyor, o konuyla ilgili zaman geçirmekten hoşlanıyor.

Türkiye'den büyük örnekler verelim: Sahibinden sitesini herkes bilir. İlan sitesidir. Peki kurcuları ilan uzmanı olan kişilermiydi?

Col Needham = IMDB'yi kurduğunda Sinema, Film Eleştiri uzmanımıydı? Hobisi, tutkuya döndüğü için IMDB oldu.

Herneyse hocam siz uzmanlıktan bahsetmişsiniz TBM oranlarından yakınıyorsunuz. Buda gösteriyor ki uzmanlığa olan ilginiz az, sizi maddi yönü daha çok ilgilendiriyor.

Benim anlatmak istediğim İnsanlara ihtiyacı olanı vererek onları mutlu etmektedir. Bir işi yapacaksan o işe güveneceksin, arkasında duracaksın, o işi seveceksin, tutku ile gerçekleştireceksin. İnsanların ilgi odağı sizde olduğu zaman para bir şekilde gelecektir.
Hocam yazdığım şeyi aceleyle okuduğunuzu düşünmekteyim bu cevabınızdan sonra. Hemen hemen aynı şeylerden bahsetmişiz, itiraz ettiğiniz noktayı tam anlayamadım