Aloneriser adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Diyelim ki bunu gerçekleştirecek kapasitemiz yok, peki neden bunu denemeyelim ? Neden sıradan bir insan olarak bu döngüye uyalım ?Şu an 24 yaşındayım eğer bu döngü kırılması gerçekleşmezse bile, ben yaşlanınca geriye dönüp baktığımda bu yolda yaptığım şeyleri hatırladıkça, kendimle barışık bir şekilde, sıradan ''bana dokunmayan yılan bin yaşasın'' limitli bir insandan çok daha mental, huzurlu bir şekilde öleceğim.Dünya'da bir iz bırakacağım, benim sayemde, gerçekleşirse milyonlarca insan gerçekleşmezse de bu yolda kurtarabildiğim kadar bir hayat kurtarmış olacağım.

Bu yüzden, şu an kendimi giderlerimi ve ailemin giderlerini karşılayabileceğimden çok daha sıkı çalışıyorum.Maddi açıdan rahatladıktan sonra evlenmeyi, çocuk yapmayı düşünmüyorum, kendimi bu projeye odaklayıp elimden geldiğinde bır çıkar yol bulmaya çalışacağım.
Dostum bu teknolojinin gidişatını bizim belirlememiz çok zor kendi kendiliğinden şekillenecek bir teknoloji. Teknoloji alanında bir çok gelişmenin harmanlanması ile birlikte ortaya bir şeyler çıkacaktır. Örneğin kuantum bilgisayarlar, robotlar, iletişimin gelişmesi, sanal gerçeklik. İnsanlar öyle bir teknolojiye erişecekler ki eninde sonunda kendilerine dönecekler. Teknolojiyi geliştiren zaten ben isem kendimden çıkarak bir şeyler yapıyorumdur. Hoparlör mikrofon, yapay zeka , kameralar buna en iyi örneklerdir. Teknoloji var olsun yada ne kadar gelişirse gelişsin insan için vardır ve teknolojinin gelişmesi beni daha üstün bir hale getirmez ben zaten üstün bir yaratılışa sahibim.

Dünyanın gelişmemiş olması teknoloji yüzünden değildir insanlar yüzündendir, kendi üstünlüğümüzün farkında değiliz ve bu yüzden insanlara değer vermiyoruz. Kimse kendi beynini inceliyor mu, nasıl çalıştığı hakkında meraklanıyor mu, kaslarımız vücudumuz gözlerimiz. Ama söz konusu insan yapımı bir araba ise bak sen herkes fikir sahibidir. Komik olan işte bu. Kendimin nasıl çalıştığımı bilmiyorum ve ilgi alanım değil! O halde gelişen nedir? Halbuki en başta merak konum bu olmalı değil mi. Birde kendisini diğer insanlardan üstün görenler var, bu insanlar güç sahibi oldukları için dünya değişmez. Sözde değişir ama özde değişmez. Neye göre üstün olduğunu sanıyor parası çok diye, bir insanı diğer insandan üstün yapan meziyet bir kağıt parçası mı, o halde zaten insan üstün değildir bu görüşe göre.

Devletler silah üretiyorlar kimi öldürmek için hayvanları mı, yoksa insanlar hayvanlardan daha mı değersiz? İnsan kendisini üstün görüyorsa üstün değildir çünkü gördüğü üstünlük kendinde bulunan bir şey değildir. Üstünlüğümü görüyorsam bilmeliyim ki bu üstünlük boşa harcanmak için verilmemiştir, onu kullanmam gerekir. Bu üstünlük neden var hadi sorayım cevabını söyle? Başkalarını kurtarmak için mi? O halde başkası da seni mi kurtaracak? Nesin sen kurtarıcı mı. Kendine bir faydan olmazsa insanlara da olmaz. Herkesin kendine faydası olursa kimse kimseye de muhtaç kalmaz. Bir şeyleri değiştirmeyi düşündüğün zaman bir fark yaratamazsın çünkü amacın yardım etmek değil iz bırakmak. Karşılıksız olarak elinden geleni yaparsın bu ayrı bir konu. Senin, benim yada bir başkasının adının geçtiği yer ancak mezarlık olacaktır. Sen öldükten sonra adının geçmesinin sana ne faydası olacak? Bırak adın geçmesin ama bir faydan olsun. Kendini değiştirebilirsen ne mutlu sana ama ötesi yoktur, olmayan bir şeyi değiştirmeye çalışıyorsun.