CepKampus adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam izmir'in gümüşpala semtinde tepeye hakim bir evin en üst katına rüzgar gülü kurduk elektrik idare gelip söktürdü yani yasa falan hikaye...
işte bende bundan korkuyorum. yani bizimki öyle herkesin görebileceği biryerde değil fakat köylülerden birisi şikayet ederse o zaman sıkıntı olabilir.

pcbagimlisi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
@devveloper;

Gerekli ön bilgiye sahipseniz kaliteli ürünleri alıp kendiniz montajını yapmanız daha ekonomik olur.Zira hazır sistemlerin fiyatları oldukça tuzludur.Güneş enerjisi iyi bir sistem lakin akü ve hava şartlarının değişkenliği verimi ciddi düzeyde etkiler.Evin yakınlarında bir dere,su akıntısı varsa o akıntıyı kullanarak bir jeneratörü döndürmek sürekli enerji sağlar.Hatta şiddetli akan bir su kaynağına borularla yapacağınız farklı bir düzenek ile ciddi bir basınç elde edebilir anlık olarak gerekli ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.
ben de öyle düşünüyorum işin açığı. malzemelerini alıp montajını kendim yapmak. ben pek anlamam ama arkadaşlarım var bu konuda yardımcı olacak.

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 09:22:35 -->-> Daha önceki mesaj 09:21:21 --

fikirdanis adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Perpa ya bir uğra hocam bilgi ve fikir edinebilirsin
tşkler hocam yolum düşerse bir uğrarım