Herkes her sektöre ağzının suyu aka aka giriş yaptığı ve bir şey beceremediği için bu Türkiye'de geçerli olmuyor pek hocam. Belki çok uç konularda geçerli olur. O kadar çöpe dönmüş bi internet ortamı oluşturmuşuz ki, aranılan bilgi her yerde aynı ve hiç bir eksilme fazlalaşma yok. Çok az içerik var insanın gerçekten ihtiyacına cevap veren. Kim ne derse desin bu benim için böyledir. Türkiye/Türkçe içeriklerin %90'ı ne idüğü belirsiz sadece kar amacı için yazılan ve kullanıcının çok az işine yarayan içeriklerdir. O yüzden Google bize 0.01 ödüyor

Şimdi eleştirecekler, eksi puan olsa atacaklar belki ama bu böyledir zannımca. O kadar kirletmişiz ki her yeri para kazanma hırsıyla. Saç ekimi ile ilgili bilgisi, tecrübesi vs. olmayan birisi neden bu sektör üzerine blog kurup ordan burdan aldığı yazıları re-write yaparak hit çekmeye çalışır? TBM yüksek diye. Peki hangi birisi başarılı oluyor? Bence sizin bahsettiğiniz sektör meselesi budur. İnsan bilgisi tecrübesi olduğu konularda bir şeyler yaparsa bu çöplük anca toparlanır. Islak kek tarifi diye aratın mesela Google'da. 250k sonuç çıkıyor. Bizim sorunumuz her içeriği tekrar ederek kazanmaya çalışmak. Bu yüzden başarısız oluyoruz. Ben de aynı naneleri zamanında yedim ama yavaş yavaş anlıyorum. Böyle yaparak kazanan adamda ciddi para ve şans gerekli birazda.

Bence bu çöplük milletin yazılmış konuyu tekrar yazmasıyla toparlanmaz. Benzersiz şeyler oluşturmak lazım. Şimdi diyebilirsiniz yemek tarifinin nesi benzersiz olabilir? Tutup 1 hosting 1 domain ile yemek tarifi sektörüne girersen istediğin kadar benzersiz ol bir işe yaramayacak. En azından beklenilen süre içinde istediğin gibi olmayacak hiç bir şey. Ama milletimiz her şey hemen olsun hemen dört rakamlı paralar kazanayım derdinde. Bu yüzden başarısız oluyoruz Türkiye ortamında. O yüzden daha olanaklı daha ilgin olduğu bir alana yönel. Bildiğin şeyi yaz, bulduğun şeyi değil.

Bırakın defalarca yazılmış, yapılmış şeyleri yapmayı. Kirlettiğiniz ortamda hakları olan adamlar var. Kimse burda serbestlikten özgürlükten bahsetmesin. Milliyet gibi haber sitelerinden memnun olan, yayınladığı içerikten, yöntemlerinden hangi webmaster memnun ya da onaylıyor? Bu konuda öyle. Bırakın artık bilginizin ilginizin olmadığı konuları kurcalayıp zaten batmış bir yeri iyice batırmayı. Bu sorun, bu olanlar ancak bu şekilde çözülür.

Belki saldıracaksınız ama Türk olarak artık kendi milletimin bazı yönlerinden fazlasıyla sıkılmış/bunalmış durumdayım. Bunun bizlere en yakın örneğide bu internet ortamıdır işte. Biraz bu işlerin içindeki adam ne demek istediğimi anlar hak verir. Her şeyi çok fazla kirletip sömürmeye çalışıyoruz. Tek amacımız para kazanmak, kolay yoldan zengin olmak. Kimse kullanıcı için bir şeyler yapmıyor. Gözümüzü para bürümüş, bir yere varamayacağız, tükeceğiniz gün geçtikçe daha zor hale gelecek her şey. Nefret ediyorum bu yönümüzden.