İş yaparken öncelikle hizmet veren taraf olarak kendi üzerine düşen görev ve sorumlulukları yapıp, sonra müşteriden beklemek gerekir.
Gerekli olan güvenli raid seçeneklerini maliyet artmasın diye yapmayıp, yeterli derecede teknik eleman çalıştırmadan iş yapmaya çalışacaksın, sonra problem olunca yedek almak müşteri sorumluluğundadır diyeceksin. Buna da aynı kafada ki "bazı" "hostingci" arkadaşlar şak şakcılık yapacak.
Bütün iş akışı standartlara uyuyorsa bu arkadaşların ben kendi adıma onlara da geçmiş olsun deyip bir bardak soğuk su içerim bu kaybın üzerine. Ancak kendi söyledi raid 10 yapısı kullandığını. Madem sende bu riski aldın ve böyle bir problem oldu gidip paşa paşa parasını verip o verileri kurtaracaksın arkadaş. Binlerce kişiyi mağdur etmeye hakkın yok hala yapılabilecek bir şeyler varken.
Hepsini de geçtim adam bizden yedek istiyor. Ne bir özür ne bir açıklama ne de ticketlara cevap yok doğru düzgün, telefonlar kapalı. Alnı ak insan neden telefonu kapatır? Eyvallah herkesin başına bu tip yol kazaları gelebilir ama hiç değilse çözüm odaklı ol. Meseleyi anladığın saatlerde insanlara birkaç bir şey söyle herkes çözümünü üretmeye çalışsın. Ha geldi ha gelecek diye 24 saat bekledik!
Bu saatten sonrada verilerin kurtarılmasına yönelik bir şey yapılacağını sanmıyorum. Mağdur arkadaşlara çok geçmiş olsun.