Görsellerden nasıl hit alınır? Görsellerden hit almak, sitesinde resim gösterimi yapan tüm web site yöneticilerinin genel amaçları arasındadır. Amaç resimler sayesinde sitesine gelen ziyaretçi sayısını arttırmaktır. Eğer Wordpress kullanıyorsanız ve sitenizde slayt gösterimi yapmak istiyorsanız, size; "Easing slider" eklentisini önerebilirim. Google dostu bu eklenti hem ücretli hem de ücretsiz sürümleri ile kullanıma sunulmaktadır. Resimlerden nasıl hit alınır merak edenlerin merakını giderecek bir eklentidir. Maksimum 10 resimden oluşan slayt gösterileri hazırlayabileceğiniz bu slayt eklentisinde, resimlerin gösterim boyutlarını ayarlama imkanı sunulduğu gibi, resimlere link verme ve resim alt niteliklerini ekleme imkanı da sunmaktadır. Özellikle resim alt nitelik ekleme özelliği sayesinde Google ve diğer arama motorları için arama motoru dostu bir eklentidir diyebilmekteyiz.
Resimlerden hit nasıl alınır? Resimlerden hit almak için bu eklentiyi nasıl kullanabiliriz resimli olarak anlatalım. alttaki slayt gösterisinden resim sıralamasını inceleyerek kurulumu ve slayt oluşturma adımlarını inceleyebilirsiniz.
Görsellerden hit alma resimli anlatım için;
1,
2,
3,
4,
5,
6,
7,
8,
9,
10. resmi inceleyebilirsiniz (:
Açıklamalı anlatımı ise zaten imzamdaki sitede yayınladığım
resimlerden hit alma başlıklı yazıda yapmıştım. Burada tekrar anlatmamın bir manası yok zira dün gece yarısından sonra biraz hızlı bir şekilde yazdığım için gramer bozuklukları olabilir. Çok karışık yazmışsın diye fırça atacak olanlar kesin olacaktır bu riske giremedim

Affola.
Konu bir bakıma slayt eklentisi kullanımı görünsede aslına bakarsak doğru şekilde kullanıldığında örnektende görüleceği üzere resimlerden hit almak konusunda 10 numara avantaj sağlayan bir eklentinin kullanımı hakkındadır.
Konuyu buraya açma sebebimi lütfen siteme backlink almak vs gibi düşünmeyin ! Zira konunun hedef kelimelerini sorgularsanız zaten 4 cümle içinde hem web aramasında hem görsel aramalarda ilk sırada olduğunu göreceksiniz. Maksat resimlerden hit nasıl alınır merak eden arkadaşlara örnekli bir anlatım sunmaktı. Sanırım bunun içinde en uygun yol, bir konu açıp görsel aramalarda ilk sıraya sokmaktan geçtiği için bu şekilde bir çalışma yaptım. Sonuçlar ortada, konunun anahtar kelimelerinde yapacağınız aramalarda sayfadaki görsellerin ilk sıralarda çıktığını göreceksiniz. İşin doğrusu sizde kendi kelime ve cümleleriniz için böyle bir çalışma yaparak görsellerinizi en üst sıralarda çıkartabilir ve bir şekilde görsellerden hit alabilirsiniz.
Herkese iyi çalışmalar bol hitler dilerim.