Aşırı yanlış bir düşünce tarzı bu söyledikleriniz.
Geçen gün c# ile ilgili bi sorunu olan arkadaş vardı. Konuyla ilgili isteğini yerine getirdik (bir arkadaşa yönlendirdim) 80 TL aldı 5 dakika içinde.
O 5 dakika da yazdığı kodla 80 tl aldı fakat o yazdığı kodu öğrenebilmesi kim bilir kaç ayı aldı.
Yazılım sektörü ayrı bişey, memurluk devlet ayrı bişey.
Burda verilen paranın beğenilmemesini tartışmadık aslında biz.
Bizim tartıştığımız şey şuydu: Yapılan iş ve alınan para orantısızlığı.
Siz isterseniz 24 saat günün 20 saatini taş taşıyarak geçirin ve 1000 TL alın. Yazılım sektörünün belirli bi ücreti vardır. Yani kalkıpta kimse normalde evde laptopun başında aylık 2 bin lira alabilen kişiye gel firmamda çalış al sana yine 2 bin diyemez. Niye çalışsın ki zaten evde alabiliyorsa ? Bu mantıktan düşünün lütfen..
Umarım demek istediğimi anlatabilmişimdir
Ek olarak çoğu kişi benim koyduğum ücret resmini yanlış anlamış. Ya da ortalığı kızıştırmak maksatlı yorumlar atmış. Beni alıntılayarak 3.sayfa idi sanırsam evde oturduğu yerden 5bin lira alan birini göster demişti birisi. Bende isim verdim, ve yine bi laf edip inanmamıştı. Bunun üzerine kanıt olarak bu resmi koymuştum fakat ona cevap atanlar önceki yorumları okumadığı için sanırım direk resme odaklanıp cevap yazma gereği duymuş.
Madem söylediğiniz miktarlarda veya daha üst bir ücret alınıyorsa o kişiler bulundukları yerlerde çalışmaya devam ederler. Konuda imkanlar belirtilmiş. Bu imkanları yeterli bulanlar çalışır, yeterli bulmayanlar çalışmaz ve istedikleri şekilde devam eder, bu kadar basit.
İş verenler bölümündeki bu konuda hala neyi savunuyorsunuz onu anlamış değilim. İnsanların düşüncelerine "aşırı yanlış bir düşünce tarzı bu söyledikleriniz" diyerek saygısızlık yapamazsınız.