Merhaba arkadaşlar,
Son bir kaç aydır görüştüğüm seo firmaları, araştırmalarım ve gözlemlerim sonucu arama motorlarında yükselmek için gerekli olan bir kaç maddeyi paylaşmak istiyorum.
1- Site içi seo;
Etiketler, title ve descriptionlar, seo uyumlu link yapısı, site hızı, site dolaşımı vb.
2- Özgünlük;
İçeriğin seo uyumlu olması, anahtar kelime dağılımı, diğer içeriklere link verilmesi, anlaşılabilir ve bilgi verici olması vb.
3- Tanıtım yazıları;
Aynı sektörde ki ya da değerli sitelerden 2-3 keyword e linkler verilerek tanıtım yazısı alınması.
4- Backlinkler;
Dünyanın en global seo firması emboodo dan tutun da seohocası na kadar hemen hemen bütün seo firmalarının site dışı seo için uyguladıkları tek şey: Backlink. Baktığımız zaman bu konuda başarılı olmalarının nedeni de çok güçlü bir backlink ağına sahip olmaları diye düşünüyorum.
Sonuç olarak site içi seo, özgünlük durumu ve tanıtım yazısı konusunu bir şekilde kendimiz halletsek bile arama sonuçlarında istediğimiz noktalara gelemeyebiliriz. Bu durumda seo demek backlink demek mi? Ya da yukarıda sıraladığım maddeleri doğru bir şekilde yapmak demek mi? Açıkçası hiç backlink çalışması yapmamış biri olarak çok merak ediyorum.
Seo konusu hakkında bilgi ve önerisi olan arkadaşların bizi aydınlatmasını merakla bekliyorum.