merhaba,
yazdıklarınızı hepsi tek tek okudum ve düşünceniz için teşekkür ederim.
Anahtar kelimeleri google adwords içerisinden en çok aranan kelimeler içinden seçiyorrum. Orada yer alan en çok aranan kelimeler listesindeki en çok aranan ilk 5 kelimeyi yazıyorum.
Aynı şekilde makale yazan sitelerin anahtar kelimelerine baktğımda hemen hemen aynı anahtar kelimeler yer almaktadır. 10 siteye baktıysam yarısında hiç anahtar kelime girişi yok
Site yerleşimi makale sayısı arttıkça değişiklik olacaktır. Şimdilik makale sayısı az olduğundan bu şeekilde görünmektedir.
anahtar kellime oluşturucu araçlar var fakat çoğu süt sütü sütleri gibi kelimeler öneriyor sizce bu ne kadar doğru?
Öneriyorlar evet fakat süt öbeği bir çok arama ile eşleştiğinden. Mesala anne sütünü artdırmanın yolları da süt öbeği ile eşleşiyor. Bu kelimeyi makale içerisinde zaten ister istemez kullanmak zorundasın, zatende kullanılmış. Fakat iş bir bağlantıya geldiği vakit yani etikete işler değişir ondan dikkat et. Şöyle açıklayayım.
Etiketler için tavsiyem:
Alıntı
Mcknight, dillon ve richardson (1990) 'de belirtiği gibi hiper "DAHA FAZLA" anlamına gelmektedir ki buda parçalar arası yapılan bağlantılar yolu ile metinin; metinden daha fazla özelliğe sahip olması demektir.
Benzer yazılar ve etiketler için bir başka tavsiyem:
Alıntı
Conklin (1987) hiper metini, bir metinsel parçadan (chunk) diğerine makine destekli atıflar yolu ile bağlı ve kullanıcının doğrudan etkileşim içine girebildiği bir sistem olarak tanımlamaktadır.
Yani sütü kelimesi ile bir kullanıcının etkiletişim içine girmesi pek mümkün gözükmüyor. Veya anne sütü makalesinde benzer yazılarda 2015 saç modelleri makalesi ile etkileşime girmiyor.
Webde dolaşan kullanıcıların bağlantılara tıklama ve kullanma sayısı oldukça yüksektir %60 seviyelerinde diye biliyorum. Sayfanda bulunan her bölüm her etmen mesala burçlar, etiket kısmı, navigasyon kısmı, sağ sidebar kısmı kullanıcılar tarafından kullanılmalı buralar tık almalıki sayfa başarısı artsın. Kimse kullanılmayan bir modulü sayfasında barındırmak istemez fakat webmasterler kullanıp kullanılmadığını bilmiyorlar yani ölçemiyorlar veya uğraşmıyorlar.
Mesala öyle siteler görüyorumki etiket kısmı headerda

Neden headerda herkez footerde yer verirken adam headera yapıştırmış. Ama etiketlere bakıyorsun mükemmel etkileşim yaratıyor insanlarla. Tarihte ve günümüzde her zaman, elektronik ortamlarda içerik ve güvenirlik daima ön plana çıkmaktadır. Google içinde sadece bu çok budaklı iki madde önemlidir aslında.Vereceğin sayfa içi linklerde ahantar kelimeleri, keywordleri bir kenara bırak. Tamamen kullanıcı ile etkileşim kuracak bir anahtar kelime ile link ver. Google asıl ahantar kelimeni zaten belirleyecektir. Bu tür uygulamalarda web sitenin güvenirliğini artdıracaktır. Bunları ölçmek için yani kullanıp kullanılmadığını belirlemek için click map haritaları, mouse flow haritaarı, google analitik hunileri ve hedefleri, google tag managerde hedef oluşturma gibi teknolojileri kullanabilirsin. Eğer bu konularda bilgi sahibi değilsen. Google analitik applicationlara bas parayı ve kullanıbilirlik applicationlarından satın al tüm seoculardan ve rakiplerinden 2 adım önde olursun sevgili kardeşim. Daha çok şey yazmak isterdim ama müsadenizle. Surçi lisan ettiysek afola. Hoşcakalın.