constantine38 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Önemli olan açtığı kategori değilde yazılan yazıların orjinal mi çalıntı mı olduğu! Bu site için demiyorum ama çoğu haber sitesi izin almadan yada haber vermeden sana ait olan bir yazı kaynak göstermeksizin sanki kendi yazmış gibi sitesine koyuyor.

Geçen Teknoseyir'in haftalık gündem podcastinde de bu konu gündeme geldi. Levent abi yabancı sitelerin çoğunun bir haber yazarken mutlaka kaynak belirttiği ve link eklediği, hatta şu site şuradan almış bende bunlardan aldım diyerek tüm kaynakları sitelerinde belirttiğini söylüyordu.

Şimdi bakıyorum Müslüman olarak geçinen memlekette böylesine bir konuda hassasiyet olması gerekirken hristiyanlar daha fazla özen gösteriyor bu konulara.

Bunu dinle veya başka birşey ile üstelemek doğru değil.Her müslüman mı böyle davranıyor hayır peki her yabancı söyleminize göre her hristiyan link veriyormu oda hayır.Bunun ispatı veya delili olamaz milyonlarca site içerisinden o yüzden bu durumu sen öyle yapıyorsun veya o öyle yapıyor diye değerlendirmek yanlış.(alt paragraf genele hitaben)

habertürkün yemek tarifleri bölümüne gelecek olursak "Adamlar yapmış abi diyecek birşey yok" kanun filanda yok sen haber sitesisin yemek tarifiyle uğraşamazsın.Adamların tv kanalıda var isterse çıkar yemek tarifi programı yapar (sanırsam yapıyorlar) gazetelerinde yemek tarifleriyle ilgili makaleler paylaşanlarda mevcut.O yüzden etik bir davranış anormal bir durum yok benim gözümde..