tlngdk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
alakası yok, bilmiyorsunuz uydurmayın..

vergisini bildirir faturayı göndermek zorunda yoksa senin karşı tarafa kestiğin fatura karşılışsız olur ve bu büyük suçtur..

arkadaşın şu işi yapıyor, devlete vergi bağkur ssk borçlanıyor yıllarca ödemeyebilir sorun yok sağlık hizmeti almaz vs.. şirketi kapattığı gün de iflas olarak kapatır ve bir daha o borçlar ödenene kadar üzerine mal alamaz. mal almadığı sürecede sorun olmaz hapis kalktı ev eşyaları için hacizde kalktı.. ev araba alıp kendi üzerine yapmadığı sürece bir ömür yaşar sorun olmaz..

ay sonu kimse fatura kesmez çünkü onu kapatmak sıkıntı.. muhasebeci tabi yardım edicek adamı muhasebeci.. parayı niye alıyor? illegal yollar için değil tabi ama borç bu ödemeyebilir illegal bir durum da yok..
Uydurma dediğin için yazıyorum (Sen uydurma);
Ülkemiz hala naylon fatura olayını çözmek istemediği için bir çok ******** bunun sayesinde lüks hayat yaşamaya devam ediyor. Özellikle gemi yapımı ve tekstil gibi ihracata yönelik firmalar ile belediyeler bile bu yöntemi kullanarak devleti dolandırıp, bizlerin hakkını yemeye devam ediyorlar. (Üretim yapan ve sadece kendini düşünenler olarak düşünün)

Firma aç, fatura bastır, iş yapma, sadece fatura kes. Bastırılan fatura'yı kullanmak yerine, bir sahtekar matbaacının bastığı diğer cilt faturayı kullan. Üstünü fatura isteyene ver, altını yırt at. Kontrol sistemi yok ki!

Bunları bile incelemeye ve karşılaştırmaya aciz bir durumun geçerli olmaması lazım ama...