İşin sosyal boyutu ya da sürdürülebilirliğinden ziyade aklıma takılan husus şudur; ortalama bir tekel bayi / mahalle bakkalı günlük kasasına giren 1.000 TL - 1.500 TL arasındaki cirodan kaç lirasını gönül rahatlığı ile cebine koyabilir?
Günlük 1k 2k çeken kişi günlük kar marjı market için max 1k için %20.
Benim iş yerim köşe başı çevremde ki nufüs yüksek üstüm 8 katlı bina heryerim bina karşımda şok var fakat bana dokunamıyor çünkü ben toptan gıda ve temizlik üzerine işlerimi yürütyorum aşağı yukarı 300 +400 kalem gıda ve temizlik ürünlü mevcut (belki daha fazla )iş yerinde toptan yerlerde servisim var fakat gıda işi market işi iyi değildir. Babamın bir lafı vardır, eğer birine beddua edeceksen ya market sahibi olsun yada bağ bahçesi olsun der.. Kar marjı düşük bir sektör gıda üzerine yapmaktan çok temizlik ürünlerine yönelin derim temizlik ölmez sektör insan var oldukça temizlik ürünleri bitmez al wc den çıktım sabun mesela yemek yaptın deterjan... İşin özü sigara ekmekle bu iş olmaz 20k ile günde 1 1.5k ciro çekemezsiniz... gider olarak kira muhasebe gideri su elektirik araç yakıtı yemek masrafı varsa maaş bağkur gideri vs 1k yı rahat bulur aylık gider..