Raf vb yatırımlar hazır değil henüz. Kira ve elemanlar hariç sabit gider 1.500 yazmışsınız fakat sanırım bu orta ölçekli bir işletme için geçerli aksi taktirde elektrik ve vergi giderleri bu kadar yüklü çıkmayacaktır. Ya da hangi kalemler için geçerli bu giderler onu belirtirseniz çok sevinirim.
İşin sosyal boyutu çok önemli değil, çark dönsün cepte günlük 1 - 1,5 nakit akışı olsun bi' şekilde çevirilir diye öngörüyoruz. Zira çark dönmediği zaman ne kadar sosyal olursanız olun hiçbir şey ifade etmiyor. Bizim derdimiz aylık 3.000 TL nakit bıraksın yeter.
Sizede aynı soruyu yönelteyim; 1.000 TL ciro yapan bir işletmenin gün sonunda elinde kalacak ortalama kar nedir?
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 16:37:40 -->-> Daha önceki mesaj 16:31:13 --
Yanıtınız için teşekkür ederim.
55 kuruş alış, 80 kuruş satış hesabı ile ekmekte 25 kuruş kazanılıyor o halde. 200 ekmek satışından 50 TL kalıyor. İşletme masrafları sanırım ekmek satışı ile finans ediliyor ama siz çok daha iyi biliyorsunuzdur eminim, tecrübe eden sizsiniz.
80.000 stoklu üründen zarar ettiyseniz eminim bir o kadar da para harcamışsınızdır, zor iş bu tarz büyük kayıplar sonrası tekrar ayağa kalkabilmek. Ben de e-ticaret sektöründe benzeri bir girişim yapıp sonrasında sektörün sıkıntılarını görerek çekildim fakat bu tarz girişimler stoklu olacağı için risk biraz daha az diye düşünüyorum, eminim eksik ya da hatalı olduğum noktalar vardır benim göremediğim hususları belirtirseniz sevinirim.
ekmeğin poşeti de para

veresiye vermezseniz bilemem hocam.Bende günde 700 tane satıyordum.ben 200 bin tlye aldığım marketi 120 bine verdim.Sosyal hayat sıfır.Elemanlar her gün sorun çıkartıyordu.Sadece siz duracaksınız bilemem.Şu ekonomik konjöktür de ben asla bir işe para yatırmazdım.Pazar çalışma ruhsatı.Ticaret odası kaydı.Bakkallar odası kaydı.Tarım il müdürlüğünden gelen gereksizler.2016 da maliyeye bağlı yazar kasalar olacak.Pos cihazı komisyonları.Büfe tarzı bir yerse siz duracaksınız belki.Ama ben size şu anda açmamanızı öneririm.Yine de siz bilirsiniz hocam.