Millet Adsense'i savunmuş ama konuyu açan arkadaş haklı. Google kimse kusura bakmasın ama hile yapıyor, dolandırıcılık yapıyor. Ben adwords reklamı da veriyorum bana bir kere hatalı tıklamadan dolayı geri ödeme yaptığını görmedim, adsense ödemeleri geldiğinde ise hep kesinti hep kesinti. Kazanç oranlarına gelince hit ile kazanç doğru orantılı olarak artmalı değil mi? Nedense çoğu zaman Hit %200 artarsa kazanç %50 artmakta. Kimse tık başı oranları falan demesin. Adsense tamamen kendini düşünen *********** bir sistemi var.
Herkesin, herşeyin sonu olduğu gibi Adsense'in de sonunu bekliyorum, bugün olmaz 5 yıl sonra olmaz ama kesin ortadan silecek bir rakip olacak.
Herkes aynı şeyi savunuyor. Adsense'ın hiç bir zaman için gücünü yitirmeyeceğini daima popüler kalacağını düşünüyorlar ama yanılıyorlar. Yahoo da bir zamanlar herkes Yahoo kullanacak diyordu ama Google gelince işler değişti.
Bakınız düne kadar Facebook reklamları da bu kadar popüler değildi. Şimdi gönderiyi öne çıkar sayesinde nokta atışıyla istediğin kitleyi hedefleyebiliyorsun. Tamam kabul edelim eskisine nazaran orada da işler kesat, istediğin kadar tık alamıyorsun ama en azından kelime rekabetin yok. Artık çoğu işletme adwords reklamı verirken mutlaka facebook reklamı da veriyor. Belki bana denk geliyor ama emin olun facebook da gördüğüm reklamlar adsense da gördüğüm reklamlardan daha fazla ilgimi çekiyor. İster istemez tıklama ihtiyacı hissediyorum. Normal bir gönderi gibi gözüktüğü için de adblock ile engellenemiyor ve daha fazla kişiye gösterim yapılıyor.
Adsense bir tekel olmuş ve istediği gibi rapor çıkartıyor, istediği gibi kesinti yapıyor. Rekabet ortamı olmadığı için de hile de yapsa kimse hak iddia edemiyor.
Ama bu devran böyle gitmez. Facebook gibi dev bir rakibi varken kendini geliştirmek yerine sürekli tepki toplayacak işlere imza atarak webmasterları kendinden soğutuyor. Zamanında hile ve hurdaya almadığı önlemi şimdi hakkıyla kazanmaya çalışanlardan çıkartıyor.
Yine uzattım biliyorum ama bence bir şeyler yapılmalı. Ben kendi şahsım adına söylüyorum. Bir kaç gün yada bir hafta boyunca adsense reklamlarını kaldıracaksın toplu bir şekilde ve bekleyeceksin. Ama tabii bu bir kaç kişi ve siteyle beraber değil. Toplu olarak kaldırılacak. Gösterimlerde ve tıklamalarda ani bir düşüş yaşayınca bak bakalım nasıl hizaya geliyorlar. Ama tabii bunun için birlik ve beraberlik şart. O da zor sanırım.