akvarist adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aynı durumu yaşıyorum. Aylık gelirim, TO, TBM,.. Hepsi yarı yarıya düştü. Hitlerim ise artıyor.
Ben bu durumun kalıcı olduğunu düşünüyorum. Bence Adsense genel bir güncelleme yaptı. Belki de bir reklamı tıklanmış saymak için en az 2-3 sayfa gösterimi şartı getirdi. Yada yönlendirilen sayfada en az 30-40 saniye kalma şartı getirdi. Bir şeyler getirdi işte. Bu çok bariz görünüyor.
Dediğiniz doğru olabilir. Zira bu büyük üşüş sadece yaz veya gündem ile ilgili olamaz. Her yaz düşüş olurdu ama ona göre hitlerde düşüş olurdu. Bu arada Reklamlar çok geç açılıyor bence en büyük gelir kaybının sebebi bu.

mucurum adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Facebook gibi rakiplerin daha aktif olarak bu sektörde yer alması buna neden olmuş olabilir mi? Diye de düşünmenizde yarar var.
Facebookta da durum aynı. Hatta Facebook 8 Haziranda business Arayüzü ile birlikte bir çok şeyde değişiklik yaptı. Örnek 100 liralık reklama eskiden 250 lira gelir getiren Facebook reklamları şimdi 100 liraya 20 lira bile gelir sağlamıyor. Zaten Faceden de Kış aylarında ki hitler hali ile yok.

imagets adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Evet doğru bir bakış açısı, Facebook reklamları da artık firmaların reklam vermek için tercih ettiği bir platform. Görüntülü reklam konusunda daha mantıklı geri dönüş sağlıyor. Google'a verilen reklam da sadece arama ağına veriliyor.

Bu ilerleme muhtemelen daha da artacak eğer böyle bir mantık güdülüyorsa. Adsense gelirlerinin düşmesinden ben pek şikayetçi değilim açıkçası fakat çalıştığım firmadan örnek vermem gerekirse eskiden reklama ayrılan bütçenin %80'i Google'ken, şu an %50 mutlaka Facebook'a ayrılıyor.
Az önce de belirtiğim gibi bakın Facebook bölümüne millet kan ağlıyor. Artık Face öyle binlerce ziyaretçi göndermiyor. Millet aksine Google Adwordsa yöneliyor ama o da ancak verdiğin kadarını kazanıyorsun. Yani oraya 100 liralık reklam verdiysen Adwordstan gelenlerin kazancı 75-80 lira arası 25 tl kadar zarar oluyor. Ama çok yakında Okullar açılınca Face ve Adwords arasında rekabet artacak ve bu inşAllah bizlere iyi oranda yansıyacak.

Gwindor adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
56 k tekil hit var

kazanç 50tl. rezalet. reklam alımına açsam siteyi daha çok kazanırım. zaten öyle yapıcam.
Arkadaşım durumunuz gerçekten çok kötüymüş,çok geçmiş olsun. Benim 10-12 k arası tekil olduğu zamanlar gelirim 70-80 arası oluyor ben ona az diyorum (Kış aylarına göre az) sizin için üzüldüm. İnşAllah en kısa sürede düzelir siz de bizler de rahatlarız.