Selam.
Alışveriş koşullarını pek bilemiyorum, hızlıal falan. Ancak bir yıldan fazla süredir kullandığım telefon kendisi. Tasarımına diyecek hiçbir şey olmadığını düşünüyorum. Renk olarak gri öneririm, harikadır. Bunun dışında, fiyatı segmentindeki diğer telefonlara göre biraz uçuk gelebilir ancak inanın bu telefondaki stabilliği aynı segmentteki hiçbir telefonda bulamazsınız. M9 için beklentilerim epey büyüktü, ona geçecektim direkt ama maalesef o M 8.5 olmuş, yani pek bir fark yok aralarında. Bu sebepten M8 kullanmaya devam ediyorum. Uzun süredir kullanan biri olarak batarya durumunun da gayet iyi olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. ki Ben 7/24 interneti açık olan ve tabir-i caiz ise telefonu elinden düşürmeyen biriyim. Cihazda bugüne kadar herhangi bir donma yaşamadım. Birkaç defa yere düştü, arka tarafına dikkat edin; bir kılıf muhakkak edinin zira çizilebiliyor. Ön tarafı için ise korkunuz olmasın. Kesinlikle bir şey olmuyor durumunun garantisini veremem ancak onlarca kez yere düştü, tık demedi. Ancak arka metal taraf, özellikle sert tabanlı yere düşüşlerde hasar görmekten ziyade çizilebiliyor; bu da bizi üzüyor hali ile. Bu sebepten eğer "ben genelde düşürürüm telefonumu" derseniz, muhakkak bir kılıf edinin. M8 için özel tasarlanmış dot kılıflar mevcut.

Son olarak, söylediğim gibi stabilizasyon konusunda hiçbir sıkıntı yaşamazsınız. Bazı zamanlar çok ısınır, çok çok fazla ısınır; bunun özellikle yeni güncellemeden sonra sık gerçekleştiğini gözlemledim; ancak bu durum ya şarjda iken oluyor ya da telefona çok yüklendiğinizde. İlk yılda herhangi bir sıkıntı oluşturacağını zannetmiyorum. Filmimi de, web işlerimi de, üniversite notlarımı da bu telefon ile tutmaktayım. Öneririm.