Aslında tartışmadan çok bilgilendirme konusu gibi olmuş. Ancak bir kitleye mobil uygulamaniz ile profesyonel olarak hitap etmek istiyorsaniz native uygulama sarttir. (Bkz. Butun buyuk kurumsal sirketler) ancak sirketimin/web sitemin/kisisel olarak mobil uygulamasi olsun da, nasil oldugu cok onemli degil deniyorsa webview uygulamalarin tercih edilmesinde fayda var.
hocam yanılıyorsunuz proje büyük diye illa native olmak zorunda değildir
bakınız örnekler aşağıda mevcut
http://showcase.ionicframework.com/ buraya girip archive derseniz orada çiçek sepetini görebilirsiniz
bu da yetmediyse whatsapp alternativi olan line uygulaması da cordova üzerine çalışır
https://twitter.com/brianleroux/stat...359007232?s=09
buyrun burdan bakabilirsiniz
yani proje büyük illa native olacak diye şart yok
Hatta instagram da facebook un çıkarttığı react native ile yapıldı (bu da bi js kütüphanesidir)
en güzeli en iyi ne biliyosanız o şekilde yapmaktır
not(şahsi görüşüm android de webview uygulamalar biraz da olsa kasma yaşarken özellikle ios da mükemmel performansta çalışıyor sebebini çözemedim

ama line da sıkıntı yoksa bi şekilde çözülüyordur )
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 12:24:03 -->-> Daha önceki mesaj 12:22:32 --
Son kullanıcı açısından genelde bilgi noksanlığından dolayı herhangi bir farkı olmaması açısından bir çok mobil yazılımcı ve firma tarafından web site mantığıyla hazırlanan sayfalar webview aracılığı ile android ya da ios üzerinde görüntülenerek native uygulamaymış gibi satılmakta.
Bu durum, müşteriye verilen teklifte açıkça belirtilmediği takdirde haksız bir rekabet ortamıda oluşmakta.
Konuyu açma amacım native ve webview uygulamalarında avantaj ve dezavantajların farklı bakış açılarıyla ele alınması. Hem işveren hem son kullanıcı, hemde yazılımcı açısından bir rehber niteliğinde bilgiler edinmeyi amaçlamak. Bu şekilde hakkında yanlış bilgi edindiğimiz ya da bilmediğimiz bazı konularıda açıklığa kavuşturabileceğimizi düşünüyorum.
Örnek olarak;
Webview Dezavantajlar;
Webview uygulamada, uygulama içerisindeki tasarımsal öğelerden kullanıcı cihazındaki yayın ve servisleri yakalamak ve kontrol etmek için ayrıca bir webservis yazmak zorunda kalmak.
Webview uygulamada, cihaz üzerinde database işlemleri gerçekleştirememek. (Güvenli olmasada webview source'a erişip komut çalıştırabilmek mümkün fakat yine servis yazmak gerekecek).
Uygulama içerisindeki tüm tasarım ve datanın sürekli kaynağından yeniden okunması neticesinde trafik işleminin artması.
Native Dezavantajlar
Native uygulamada, tasarım ve stabilite yakalamanın webview'a göre daha zahmetli olması.
Native uygulamada, basit değişiklikler için bile uygulama güncelleme gerekmesi.
web service hakkında haklı olsanız da datebase işlemleri konusunda malesef haksızsınız sqlite bile kullanılabiliyor sıkıntı çıkartmıyor trafik işleminin artması ise json ile yapıldığında kb bile olmuyor

bizzat kendim yazdığım için biliyorum