Bilo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle

Uzun soluklu bir maceranın sahne arkasından selamlar
Seo tayfası kendi tembelliğini genelde "abi müşteriyi memnun edemiyoruz ki" diye açıklar.
Doğal olarak klişeleşmiş çalışmaların ötesine gidemeyiz.
Doğrudur, müşteriler zordur, memnun olmaz "başlığı şöyle atsak, o resim yerine şunu o rengin yerine bunu koysak..." der.
Olmaz desek yüzü düşer mutsuz olur. Çünkü para veriyordur.
Asıl mesele idare etmesini bilip, "aslansın kaplansın, süper fikir" diyerek, sağlam iş çıkartabilmek değil mi?
Sözün özü; "İş" hiç bir zaman hiç bir yerde "İşi Bilene" bırakılmıyor.

Merak etmeyin, temcit pilavı gibi olmayacak bu konu.
Kahve değil kahve tarlası lazım
Seo, Sem ve Sem'in tüm adımları işlenecek.
Ne zaman ki R10 "Tamam Bilo" der, anca o zaman biter.
Çok link çıkışı olacak, elimden geldiğince bloğumdaki haliyle güncel tutmaya çalışacak, sadece R10 da paylaşacağım.
Bloğumdan soruları yanıtlamıyorum, tamamını buradan sorabilirsiniz.

"2.000.000 hit" : Benim için tam bir rüya. Neden? Çünkü böyle şeylerle hiç uğraşmam. Benim işim ciroya yansıyacak "niş" kelimelerledir de ondan. Bu işe tamamen hobi amaçlı ve tüm aşamaları adım adım kayıt altına almak için başlıyorum, umarım soluğumuz kesilmez. Önce önemli bilgiler;

Süremiz 6+6 ay, hedefimiz 2.000.000 hit ve bu hitide toplam 6 anahtar kelimeden gelecek şekilde adım adım kafada planladık. Bu bizim ana sitemiz olacak. İlk işimiz ana siteyi destekleyecek 6 yardımcı site açmak -ki buna piyasada "paravan" deniyor- Gerek var mı demeyin, bunu manav değil pazar yeri gibi düşünün. Her tezgahta ayrı şeyler satılır, tümü birden pazarı besler. Hedef kitleyi netleştirmek önemlidir. Genel sitelerin reklamvereniyle, hedefi küçülten sitelerin reklamverenleri çok farklıdır. Hedef kitlesi daraltılmış sitelere reklam almak her zaman daha kolay ve kazançlıdır. (Ayakkabı ayakkabıcıdan alınır!) Bizimki de öyle olacak. Her site kendi konusuna göre (korku, macera, polisiye vb. ) içerik barındıracak. 6 ay sonra tümü birden ana siteye destek amaya başlayacak. İlk destek sitesinin alt yapısı hazır olduğunda aynısı çoğaltılıp diğerlerine uyarlanacak.
Sonunu düşünen kahraman olamazmış diyorlar... haydi başlayalım

1 AĞUSTOS 2015

Projenin ilk gününde yaklaşık 1 saatte ilk rutin işleri tamamlamayı hedefliyorum. Hemen her şey kafamda hazır olduğundan hızlı yürüyecektir (Siz tek bakışta okusanız da ben uyguladıkça yazıyorum.).

Alan adı : Keyword değil. İngilizce 6 karakterlik bir ismin tersten yazılışını tercih ettim. Google'da arattım, kelimeyi tanımadı. Gözlem için süper! Godaddy'den ".com" olarak kayıt ettik.

Script : Daha önce yer imlerine attığım bir php script'i ThemeForest üzerinden yaklaşık 100 TL ye satın aldım, zip dosyamı indirdim ve bu işte bitti.

Hosting : İlk site için Almanya'da pasif durumdaki bir hesabımı tercih ettim. İlk sitenin alt yapısı tamamlandığında 6 site için Dollarseohosting'i seçmeyi planlıyorum. Ben daha ucuza alıyorum ama şu haliyle bile A class IP 3$ (C class IP 1$). Tabi soyulmak isteyenler farklı yerleri tercih edebilir.

Kurulum : NS'leri yönlendirdik, intodns'den kontrol ettik, kelek yok, hesabımıza geçtik, scriptin kurulumu, db vb. gerçekleştirdik. Çalıştırdık sorun çıkmadı, her şey süper.

Robots.txt : Hazırlıklar bitene kadar kimse kapıyı çalmamalı : ) O yüzden ilk işimiz tüm botlara erişimi kapamaktı kapadık.

KAYNAK: http://www.seobilog.com/2015/08/seo-nasil-yapilir.html

Sevgiler

.
madmax50 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu forumda yazılarını ilgiyle takip ettiğim tek kişisiniz. İşlem basamakları yeni projeye girecekler için iyi bir rehber olacak, wordpress kurup binlerce lira kazanma hayali kuranların işin gerçek yüzünü görmelerini sağlayacaktır.

Arkadaş wordpress den dem vurmuş. Fakat deminden beri şu kafama takıldı. Acaba themeforest'dan satın alınan bir script 2 milyon kullanıcıyı taşıyabilecek yapıda mı kodlanmıştır?...