şuan sana gelen kağıtta tam olarak para cezasımı yoksa hapis cezası mı yazıyor. eğer para cezası yazıyorsa gününü geçirmeden belki taksitlendirebilirsin. ödeme gücün yoksa git adliyeye, ben bu parayı ödeyemeyeceğim onun yerine denetimli serbestlikten yararlanmak istiyorum dersin. onlarda seni denetimli serbestlik müdürlüğüne gönderirler. kamu kurumlarında günde 10 saat felan çalışırsın. diyelim ki 5000 tl ceza aldınız. günlüğü en az 20 en fazla 100 tl den olmak üzere cezanızı çekmiş olacaksınız. diğer türlü direk hapis cezası almış olsaydınız ve sizde sigortalı bir işte çalışmış olsaydınız daha iyi olurdu. çünkü o zaman birkaç gün cezaevinde kalıp denetimli serbestlikten yararlanırdınız. bu şekilde kamu kurumunda da çalışmak zorunda kalmadan sadece haftada 2 yada 3 gün karakola imza atarak kurtulmuş olacaktınız. size tavsiyem evinize gelen tebliğdeki son tarihi geçirmeden gidip infaz savcılığıyla görüşüp denetimli serbestlikten yararlanmanız olur.
Not: 2 sefer tecrübe edindim. Başıma geldi çünkü. Öyle kulaktan dolma bilgiler değil. Şuan halen 6 bin tl cezayı ayda 250 lira taksitle ödüyorum mahkmeye.