Alıntı
Aynı tarzda ve kalitede içerik sunmaya ve çarpıcı çakma haber sitesi başlıklarından ziyade içeriğe meraklı arkadaşların girmesi için açıklayıcı başlıklar kullanmaya özen gösteriyoruz.
Makale içerikleri için ise belirli standartlarımız var, bu yüzden hep aynı kalemden görünüyor olabilir, bu bizim açımızdan bir başarıdır, değerlendirme için teşekkürler.
Biz burada Lordlar Kamarası'nda oturan kişiler değiliz. Bir site hakkında fikir sorduğunuzda, cevap verenlerin de potansiyel okuyucu olduğunu unutmayın. Buranın Webmaster sitesi olması, benim de gün içinde belli başlı siteleri takip etmediğim ya da kişisel zevklerime göre tercihler yapmadığım anlamına gelmiyor.
Hayatta herşey siyah ya da beyaz değildir. Gri de var. Kaliteli içerik sunarken de ilgi çekici başlık bulabilirsiniz ya da çakma haber sitesi başlıkları demek, illa meraklı insanlara da hitap etmiyor anlamına gelmez.
Siteler için standart diye birşey olmaz. Siteler de insan gibi canlı bir organizmadır. Ziyaretçisiyle büyür ve evrilir. Herşey dört dörtlük olsa gelip buraya konu açmazdınız. Demek ki sizin de belirlediğiniz standartlarınızda değişikliklere gitme vaktiniz gelmiş.
Benim kişisel olarak ve potansiyel bir ziyareçiniz olarak içeriklerle ilgili yaptığım eleştiriyi hemen savunmaya geçerek bu bizim için başarıdır gibi bir üsluba evirmenize gerek yok. Burada biri başarısız olursa, kazanacağı diğerinin cebine girmeyecek. Herkes birbirine karşılıksız yardımcı olmaya çalışıyor ki vakit ayırıp birbirimizin konularına fikirlerimizi yazıyoruz.
Bir mekan çok kaliteliyse fiyatı pahalı tutar ki müşteri portföyü düşmesin. Az müşteriyle yine ihtiyacı olan kazancı sağlar. Kalitesi düşük mekan fiyatı ucuz tutar. Müşteri kalitesine çok bakmaz, sürümden kazanır. Sizin siteniz ne ilk kategorideki kadar kalite vaadediyor, ne de sürümden kazanacak spam içeriklere sahip. Temayla alakalı bir durumdan ziyade yazar kalitesi ya da kalitesizliği diyelim; sizin ilk kabul etmeniz ve geliştirmeniz gereken durum bu bana göre. İlk mesajda da belirttim. Hangi kalite standardını baz alırsanız alın, 13 kişilik bir yazar ekibinden çıkan içerik buysa, emeğinize de cebinizden bir ücret çıkıyorsa imkanlarınıza da yazık.
Yani sonuç olarak benim içeriğinizi eleştirmem, kendi adıma kaliteli içeriğe önem vermemem ya da gerektiği kadar meraklı olmamam anlamına gelmiyor. Viral olayına biraz fazla takmışsınız. Viral içerik üretmenin, metin yazarlığı alanındaki en zor ve en çok yetenek isteyen işlerden biri olduğunu belirteyim. Reklam ajansları o içeriği üretebilecek adama binlerce lira ücret ödüyor.
Sitenizin W3C standartlarını tekrar kontrol edebilirsiniz. Kod hatası nedeniyle arama motorlarını engelleyen birtakım sorunlar olabilir. Gerekirse yeniden sitemap güncellemesi yapın. Okulların kapalı olmasından ötürü ziyaretçi sayısının her sektörde düştüğünü unutmayın bu arada. İnsanlar şu an tatilde.
Neyse. *******'ndan da kimi zaman rast geldiğim birisi olduğunuzdan ötürü ismen de olsa bir aşinalık olduğu için eleştirimi kişisel almamanız için bu kadar uzun açıklama yaptım. Buradaki eleştirileri de sadece Webmaster sitesinde yazan insanlar olarak algılamayın. O tüm sitelerin ziyaretçileri işte buradaki adamlar ve türevlerinden oluşuyor zaten. Burada bile siyaha beyaz, beyaza siyah diyen adamlar var. Burası da mikro bir ziyaretçi trafiği yani.
Kolay gelsin. İnşallah kısa sürede rayına girer işleriniz.