NK1864 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şu garip bilgiler sitenizi ele alalım. Başlıklarınız ilgi çekici değil.

Misal;

Başlık: İlk elektrikli araç taksi olarak 1899 yılında kullanılmıştır.

Zaten siz başlıkta benim ihtiyacım olan bilgiyi vermişsiniz. Daha içeriği okumama gerek yok. Bakmadan geçebilirim.

Başlık: Köpekbalıkları internet kablosu yiyebilir. Sırf can sıkıntısından yerler.

Eee?
Yani köpekbalığının internet kablosu yiyebilmesinin bunu benim için cazip kılan özelliği ne?

Bahsettiğiniz viral paylaşımların bu denli hit getirme sebebi, içerik ne olursa olsun insanı o başlığa tıklamaya teşvik etmesi.

Başlık: Gökbilimciler Güneş Sistemimiz dışındaki en yakın kayaçlı gezegeni buldu.

82 Karakter başlık kullanmışsınız. Az önce de dediğim gibi, başlık ilgi çekici olsa spam göze alınır belki de, bu kadar uzun başlık kullanıp da yine de albenisi olmaması size zaten ziyaretçi de kaybettirir, Google gözünde değer de.

-------------------------------------------------------------------------

Başka projelerinizdeki başarınız nedir bilmiyorum ama site içeriği gerektiği kadar dikkat çekici değil. Başlıklar merak uyandırmıyor ve çoğu başlığın kullanım şekli yanlış. Çok gereksiz derecede açıklayıcı başlıklar atıyorsunuz. Bu tarz bilgilerin meraklısı olan kişilerin belli bir zeka kapasitesi vardır sanırım. Siz şu şöyle olmuş dedikten sonra, o içeriğe girmeye gerek yok bence. Zaten bilgi alınmış oluyor.

Üstelik 13 yazar demişsiniz ama yazılar tek elden çıkmış gibi aynı üslupta.
Hiç yazarların içinde yaratıcı, yazı yazmada fark yaratabilen biri yok mu? Yani 13 yazar yerine işini bilen 2 kişiyle çalışsanız bence daha başarılı olursunuz. Bu kadar yazarın olması ve sonucun bu olması daha vahim.

Sitenizin SEO ile ilgili gereksinimlerine gelene kadar içerik kalitesi ve yazar kalitesini arttırmanız gerek. Bu şekilde zor görünüyor. Ben şahsen bu başlığı okumadan siteye girmiş olsam, ziyaretçi gözüyle şunu söyleyebilirim ki tekrar girme ihtiyacı duymam.

Bu talep ettiğiniz gibi ilk cevaptan daha açıklayıcı olmuştur umarım.
Cevaplarınız için teşekkürler.

Aynı tarzda ve kalitede içerik sunmaya ve çarpıcı çakma haber sitesi başlıklarından ziyade içeriğe meraklı arkadaşların girmesi için açıklayıcı başlıklar kullanmaya özen gösteriyoruz.

Makale içerikleri için ise belirli standartlarımız var, bu yüzden hep aynı kalemden görünüyor olabilir, bu bizim açımızdan bir başarıdır, değerlendirme için teşekkürler.

Benim merak ettiğim konu Google, Yandex ve Bing gönderilerinin neden bu kadar az olmasıdır, virallikten ziyade içerik ve bilgi odaklıyız. Kısa başlık ve içerikler zaten viral olarak kullanılmaktadır.

Eş zamanlı olarak 82 karakter spam algılamasına girerse bu kadar keskin bir şekilde, ortalıkta site kalmaz. Özgün olduğu sürece bir sorun teşkil etmiyor, diğer projelerimizden tecrübelerimiz ile yola çıkıyoruz.

Esrarengiz bir biçimde aramayla gelen trafik içeriğe istinaden çok düşük geliyor, konuyla ilgili bir tema değerlendirmesi mi yapsak diye düşünmekteyiz.

Vakit ayırdığınız için teşekkürler, görüş belirten ve belirtecek arkadaşlara şimdiden minnettar olduğumu söylemek isterim.