SORUN ÇÖZÜLDÜ!!! Arkadaşlar sorun All in One Seo Pack eklentisindeki bad bot blocker `dan kaynaklanıyormuş. Aktifleştirme esnasında majestic ve alexa botlarını engellemişim bilmeden.
Siz siz olun dikkatli olun yoksa benim gibi onca emeğiniz yazık olur.
====
Arkadaşlar yaklaşık 3 gündür bu hata başıma bela oldu.
şöyle ki, sitelerime girişte herhangi bir sorun yok. yani siteye girdiğimde hata falan almıyorum.
Google webmaster tools hesabıma da herhangi bir uyarı gelmedi.
birkaç domainim var ve hepsi aynı hosting şirketinde, reseller hesabımda toplam 10 adet domain. birçoğu wordpress.
sorunum şu: Alexa için ücretli başvuruda bulundum. Sayfamı meta etiket ve html dosyasını ftp ye atmakla onaylattım. daha sonra site metricsleri almak için certify code ekledim. verify ettiğimde 503 hatası aldım.
Alexa`ya mesaj yazdım. Bizden değil hosting şirketinden dedi. Hosting şirketine yazdım. Ayarlamalar yaptık tekrar kontrol edin dediler. Ettim ama yine aynı hatayı verdi.
daha sonra majestic.com üzerinden trust flow değerimi kontrol ettim, aynı zamanda alexa değerimi. her ikisi hızla gerilemeye başlamış. 3 gündür baya bir geriledim.
şuanda majestic üzerinde sitemi kontrol ettiğimde page title N/A yazıyor. last crawled tarihi ve 503 hatasi aldigi not ediliyor.
sıkıntı şu eğer bu hostingden kaynaklanıyorsa neden tüm sitelerimde değil de bazırlarında 503 hatası alıyorum ama bazılarında almıyorum?
ekran görüntüleri aşağıda arkadaşlar:
yardımcı olan olursa çok çok memnun olurum.