sektörü ve siteyi bilmeden yorum yapan arkadaşlara da olumlu yorum yapan arkadaşlara da teşekkür ederim.
siteyi 2.5 milyona satmak için aylık 104 bin tl kâr yapması gerektiğini söyleyen ve bu işin imkansız olduğunu söyleyen arkadaşlara ithafen; sitenin satış ortalaması şuan bile %20 ler de ve ürünlerin kar marjı %500'e yakın. bu iş ürünle ile ilgili olduğu kadar emeklede ilgili. bunları senelerce yaptığım araştırmalara dayanarak söylüyorum.
bu hesaba göre yine herşeyi minumum olarak hesapladığımızı varsayarsak, günlük 60 siparişe aylık 104 bin tl kâra ulaşılmakta. bunun için günlük organik olarak 300 ziyaretçi yeterli oluyor. yani anlamayan arkadaşlar için (aylık 50k-100k hit isteyen) açıklayayım günlük 300 ziyaretçiye aylık 104 bin tl kar kesin.
bunu artırmak tabi ki sizin elinizde.
diğer bir konuya gelirsekte, aylık 1000 tl kira verdiğiniz bir evi,ev sahibine 12 bin tl teklif ederek almayı deneyin ve aldığınız cevabı buraya yazın. aslında iyi bir örnek bile değil çünkü bu sene aylık 1000 tl kirası olan bir evi seneye maximum 1500 tlye kiralarsınız. bu işte ise karınızı asimetrik olarak artırabilirsiniz.
sözü uzatmak istemiyorum. bu siteyi r10 da 3-5 günlük internet deneyimi olan ve ticaretten zerre anlamayan insanlara satmak için bu konuyu açmadım. amacım ticaretten gerçekten anlayan ve yatırım yapmak isteyen şirketlere duyurmaktı.
tabi özel mesajdan fiyatı isteyip buraya yazacak kadar etik olmayan hareketler yapan arkadaşlarında ne kadar güvenilir oldukları ortada.
Not: adam adsense den kazandığı parayla 1 milyon liralık yatırım yapabileceğini söylerken bir sorun yok ama gerçek verilere ve tecrübeye dayanarak elde edilen veriler doğrultusunda yapılan yatırıma bir ton laf etmiş. yok kerdeşiyle şirket kuracakmışta 1 milyona kadar siteye para verebilecekmişte

)
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 14:28:48 -->-> Daha önceki mesaj 14:24:18 --
ayrıca onca yıllık ticaret hayatımda bir şirketin 12 aylık kârına satıldığını da ilk burada duydum çok enteresan. çok yğksek fiyatlara satılan domainler hiç para kazanmadığı halde para kazanma ihtimali ile milyonlarca dolara satılırken burada bu konuşmaların yapılması bu işlerin ne kadar amatörce yapıldığını ortaya koyuyor.
ki üstüne basa basa söylüyorum, ne domaini biliyorsunuz ne sektörü ne de nasıl bir ürün olduğunu, hiç birşey bilmeden boşa yorum yapan arkadaşla söylüyorum bunları. olur olmadık kimse alınmasın üzerine