BHCoder adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
tasarımların güzel, ama yapmak başka satmak başka
yazılımcılar ile görüş, uygun fiyatlara tasarım yap, 10 3 5 10 500 derken iyi kazanırsın

müşteri gelmesini bekleme

birde şimdi ortalık tasarımcı doldu herkes tasarımcı
işi abartıp artık yazılımcılardan bile yüksek fiyat çekenler oluyor
Hocam iş düşük fiyat çıkartmakta bitmiyor ki ben olabilecek en düşük fiyattan yapıyorum işi, daha fazla düşürürsem verdiğim o kadar emeğe değmeyecek. Hemde emeğiyle iş yapan insanlara haksızlık olacak.

erbu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Çünkü kardeşim sende bende, forumda 20tl ye arayüz çizenler yüzünden müşteriye normal fiyat verdiğimiz zaman haklı olarak "ama şu nickli üye 20tl ye çiziyor ben ona giderim" diyerek işi alamıyoruz. Bu yüzden de böyle oluyor. Ben mesela böyle çok iş kaçırdım.

Bana göre bu işin temel sebebi bu.
Flat mantığı türkiyede "çok basit yahu bende yaparım aynısını" ve "Şu adam aynı seninki gibi tasarımı daha ucuza yapıyor" gibi yorumlanıyor. Flat tasarım sadece sadelik değildir, kaliteyi detaylar ile yakalayabilirsin. Font, renk fotoğraf gibi konularda uyum olması önemlidir. Tabi müşteri de bu konuları bilmeyince ucuz fiyata profesyonel tasarım yaptırdığını düşünüyor.

GiTaRTiST adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tasarımların çok güzel kardeşim, yapacağın tek şey insanların neleri çok satın aldığı ve neleri çok sevdiğine bakmak.
Popüler olanı takip et ve özgün ol. Bu yurtdışı için geçerli.
Bizim ülkemiz için ise popüler olan şeyi yap özgün olmasa da olur.
Çalışmaya devam et bence iyi yerlere geleceksin.
Çok haklısın hocam türkiyeden para kazanacaksam tasarımlarımı ona göre hazırlamam gerekiyordu. Ama insanın kafasında en iyi işi yapmak olunca istek olmuyor bu tarz birşey yapmak. Bilmiyorum galiba para kazanabilmek için tasarım tarzımı değiştirmem gerekecek.