askerlik kutsal vazife değildir. Kaldı ki mesela ben yapmak istemiyorum. Uzun arkadaşın kafası esti diye masum insanların ölmesi kadar vicdansızca birşey olamaz.Gencecik askerler pisi pisine ölüyor ,yazık yahu. Ayrıca bildiğim kadarıyla şuan ölen askerlerde şehit değil, çünkü şehit olabilmeleri için savaş durumunda olunması gerekiyor diye biliyorum. Ama tabi medya böyle anlatmıyor. Yav üniversitede kavga edip ölen çocuğa bile şehit diyebilen bir ülkedeyiz. Ne garip bi durum.
Vatanı sevmek kutsal bir şeydir zorla askerlik yapıyorsan zaten kutsal sayılmaz. Vatanı için dini için ölen kişi şehittir. Ona bakarsan terörist yanlıları da şehit olmadıklarını söylüyor çünkü şeriat ile yönetilmiyor muşuz.

Manevi bir değer uğruna varını yoğunu ortaya koyuyorsun amacın ne para ne dünyalık işte bu hal üstüne öldüğünde günahlarından arınmış gibi oluyorsun. İntihar eden birisi de cennete giremez nedeni kendisine zarar verdiği için değil daha çok o kötü hal üstüne ölmesinden dolayı. Gencecik insanlar pisi pisine ölüyor peki binbaşı ne diye öldü geçen gün. O halde kimse askerlik yapmasın senin fikirlerine göre ne anladım ben bu işten kim koruyacak o halde vatanı veya halkın güvenliğini kim sağlayacak. Askerlik kutsal değilse o halde bizler ve yaşantılarımız hiç kutsal değil! Yapmak istememen seni haklı çıkarmaz, dediğim gibi kim yapacak o halde nenen mi deden mi. Ha gerçi ölenler sana göre şehit değiller tabiri caizse enayiler, enayiler dururken senin gibi akıllılar neden yapmak istesinler değil mi. Uzun adamı falan geç bahane bulma kendi fikirlerine uzun adam olmasaydı sanki askerlik yapacaksın, ülkeyi bölme gayretinde olan iç ve dış oluşumlar varken senin şehitlere pisi pisi öldüklerini söylemen gerçekten çok abes geliyor bana. Kınadığım için yazmıyorum ama doğruda gelmiyor düşüncelerin.