Konunun yerisi bu kategori değil biliyorum ancak bu konuda bilgisi en yüksek seviyede olanlar yine bu kategoriye bakanlardır. O nedenle bir bilgi almak istedim. Fikri olan mesajın altına yazabilir. Şuan pfsense forumlarda çözümü aranan bir konu olarak gözükmekte cevabını temiz bulan yok.
Asıl konumuza gelince.
Squid ve squidguard sorunsuz olarak çalışmakta idi ancak Squid2.7 (3 dede aynı sorun var) ve SquidGuard 1.4 güncellemesi ile 2 li arasında sorun çıktı. SquidGuardın Squid custom options kısmına oto eklediği için sistem yeniden başlatıldığında ne squid nede squidguard çalılışıyor. Squid custom options silindiğinde squid çalışmaya başlıyor. Yabancı forumlarda target ekleyin denmiş eklensede sadece ilk eklemede çalışıyor sonra gene aynı sorun.
Güncelleme yapana kadr bendede sorun yoktu güncelleme ile bende sorunlar yaşamaya başladım. Custom optionsa squidguardın yolunu da girsem çalışma olmuyor. Şayet hatanın kaynağı güncellenen squid ile squidin conf dosyalarını yer dğeiştirmesi gibi gözüküyor.
Bir kaç sorumda. SquidGuard eski sürüm shell üzerinden manuel olarak kurulabilirmi? Şayet squid son sürümü kurduruyor. Veya bu konuda sorun yaşayıp çözeiblmiş varmı?