Öncelikle Allah kolaylık versin. Umarım herşey gönlünce olur. Aynı yollardan geçtim, seni en iyi anlayanlardan biriyimdir.

Aynı şeyleri bende yaşadım farklı mezhepler olduğu için 6-7 yıllık ilişkiyi bitirdiler, çekilmez bir hale getirdiler ve acı çeke çeke sonlandırıldı. Eğer sıkıntı çıkaran ailede herkes buna karşıysa işiniz çok zor. En azından amca, dayı vs. yakın akraba desteklerse işiniz daha kolay olabilir. Benim öyle bir şansımda olmadı. Karşı tarafın kafasında nasıl bir izlenim varsa ne denildiyse dinlemedi.

Burada şunları düşünmeniz gerekiyor.
* Ben bu kişiyle evlenirsem ileri de din mezhep gibi konularda anlaşmazlık çıkar mı?
* Dini görevleri yapıp-yapmama konusunda tartışma yaratılır mı?
* Eğer iki tarafta dini aşırı şekilde yaşamıyorsa inanın hiçbir sorun olmaz. Çevremde bu şekilde o kadar çok, zaman zaman konuşurken tebrik bile ettiğim oluyor

Yıl 2015 yaşanacak yeni gezegen bulunuyor, millet uzaya gidip geliş yapmayı düşünüyor. Bizde hala sunni alevi evlenemez olayını tartışalım.

Eğitim derecesi ne olursa olsun, kişi kendini eğitemediği sürece cahildir. Bizde sorun çıkaran kişi emekli öğretmendi