Merhaba kardeşim,
Ufak bir iki önerim olacak sana.
Öncelikle neden Çince öğrenmek istediğini anlamadım. Eğer ana dil akıcılığında değilsen İngilizceni ilerletmen daha faydalı olacaktır. Asyalı turistler eğer yabancı dil bilmiyorsa kafilelerinin başındaki adamdan yardım alırlar. Eğer sen Çin turizm pazarında faaliyet göstermek istiyorsan o ayrı bir konu. Turizmin içinde olan sensin. Muhakkak farketmişsindir ki güçlü bağlantılar olmadan büyük acentaları yönlendirmek kolay değil.
İkincisi Çince öğrenmek ile ilgili neler duydun bilmiyorum ama 1 ayda öğrenilecek bir şey olmadığı kesin. Gündelik diyaloglarda akıcı konuşabilmek için bile en az 3 aya ihtiyacın olduğuna eminim. Yazıya hiç girmiyorum bile. Basitleştirilmiş Çince için 6 aydan fazlasına ihtiyacın olabilir. Hem de yoğun ders saatleriyle.
Çin'e gidersin gitmezsin senin bileceğin iş. Fakat Çince öğrenmek işini biraz küçümsediğini düşünüyorum. Çince ısrarın varsa okuldan sonra Çin'de örgün eğitim alabileceğin yüksek öğretim kurumlarına bakmanı tavsiye ederim. Master için en az 2 sene bulunursan dil becerilerini geliştirdiğin gibi iyi de bir network sahibi olursun. Bütçeni de fazla zorlamaz bence. Çin gibi ülkeler hükümet burslusu olarak çok sayıda yabancı yüksek öğrenim öğrencisi alıyor. Konaklama, yeme-içme gibi şeyler ise ülkemizden daha uygun. Hakkında hayırlısı olsun.
Çalıştığım ve yaşadığım bölge Kapadokya bölgesi ve buraya gelen turistlerin çoğu Çin den geliyor. Bu bölgeye gelen çoğu Çinli turist arkadaşıyla felan geliyor kafile ile gelende oluyor ama onlar çok az. Çince öğrenmek oldukça çok zor ben oraya 1 aylığına sadece deneme amaçlı gideceğim eğer eğitim koşulları iyiyse ve orada barınabilirsem en azından 1 yıl gibi bir dil eğitimi almayı planlıyorum.
Öneriniz doğrultusunda bir yol da çizebilirim çok güzel bir öneride bulunmuşsunuz teşekkür ederim.