Siteniz ne sitesi diye sorsam, eminim ki kadın-moda, sağlık, güzellik, film sitesi, oyun sitesi, yemek sitesi, teknoloji ve diğer türkiyede her webmasterın bir defa dahi de olsa açtığı ve açmaktan asla yılmayacağı tık başı maliyetleri yerlerde sürünen sektörlerden biridir(Bu vb sektörler bence direk çöp).
Bazı nacizane önerilerim olabilir. konuyu siz açmışsınız ama genel olarak yazmak istiyorum ben. Çok fazla açılıyor bu tarz konular çünkü. Bu işin aynı zamanda hayat tarzıyla da alakalı olduğunu düşünüyorum. Bu işten iyi para kazanan insanlara bakarsanız; çok okurlar, çok çalışırlar, çok çalışmaktan öte ! kaliteli çalışırlar ! . Hiç bir özgünlük olmadan oluşturduğunuz/ oluşturduğumuz yüzlerce site var. Hani vardır ya bir klişe -insanlığa faydalı site- ; hala kendi yaptığım sitelerin bir yerlerinde eksikler hatalar var. Yapmaya üşendiğim
için bunu arayan insan zarar görecek, zaman kaybedecek. Bu forumun/ülkenin genç webmasterları olarak kendimize faydamız yokken; insanlığa faydadan bahseden kişilerle **şşak geçerek egomuzu tatmin ediyoruz.
Bir kaç klişeye göz atalım.
1- Google adsense hesabımı banladı.
2- Google hesabımdan 50 tl kesinti yaptı. Google böyle böyle zengin oluyor.(Eminim böyledir. Adamlar senden benden 50 tl keserek okyanustaki sunucularına +1 bile yapıyor olabilir)
3- Google seo'yu bitirdi adwords'e yönlendirmeye çalışıyor.
4- Google çok bozdu arama motoru algoritmasını güncelliyor.
Napıcak aga sen spam yaparken, ay ne güzel spam yapıyor diye seni alkışlayacak mı? Bu şirket her ay onlarca firma satın alıyor, hala işletme gelirlerinin %60 gibi bir oranı arama motoru ve bağlantılı hizmetlerinden(yanlış hatırlıyor olabilirim oranını doğrusunu bir ara eklerim). Yaptığımız spamda bile bir yaratıcılık yok ya neyse.
Uzar gider. Hep şikayet yek şikayet. Şu açtığın/açtığımız kadın - moda sitesi için, kadınlarla alakalı bir(1) tane kitap okudun mu desem, buradaki insanların %99 u hayır diyecek. Buna eminim.( Bende dahil ilk zamanlarımdan bahsediyorum sonra siteyi satmakla bile uğraşmadım direk db ve kodları sildim.)
İşimiz gücümüz kategorisinden yazı içeriklerine kadar site kopyalamak. Dünya üzerinde, geliştirilmeyi veya internete aktarılmayı bekleyen milyonlarca içerik varken, hala kadın-moda, teknoloji, yemek sitesi zart zurt.
İşin komik yanı, yumurta kırmayı bilmeyen adam yemek sitesi açıyor. Spam veya değil seo teknikleri ile bir şekilde de olsa yükseliyor, pazar bölünüyor;
bu sitelerin kalitesizliklerinden dolayı büyük siteler daha da büyüyor.
Şunu da sormak istiyorum size. Bu forumun yarısından çoğunda adsense hesabı var. Sadece %5 lik bir elit kesim adsense üzerinden 5.000 tl + kazanıyordur. Bu kişileri çıkartırsak diğer kısımdan arkadaşlar olarak(bende dahil) aramızda adsense program politikalarını
okuyan kaç kişi var?
Her neyse.
100 kelime makale 1 tl.
500 kelimelik 50 makale yaz baba.
50TL ye al seo paketini.(Başka çaren/m yok biliyorum sitenin konusuyla alakalı bir facebook grubu veya herhangi bir topluluk bulup siteni orada paylaşsan; insanlar ana bacı küfür eder. Sen de ben de çok iyi biliyoruz bunu.)
Yapıştır adsense kodlarını.
Domain-hosting yapıştır, bir de warezden temayı bul(Ne gerek var lisansa).
Şu forumun % 90 ını bunu yapıyor. Ben de çok uzun bir süre yaptım. Ancak, artık şuna çevirdim yaptığımı:
Konu belirle: Nanoteknoloji(Salladım)
Başarılı ve konuyla alakalı basit kullanımlı premium tema + domain +hosting ıvır zıvırlarını geçtikten sonra.
1- Konuyla alakalı 5 farklı kaynak satın almak.(Kitap, e-dergi, video zart zurt.)
2- Konuyla alakalı bütün internet makalelerini(bulabildiğim kadarını) okumak videoları,iyi infografikleri, gerekirse vikipedia tanımlarına kadar süzüp elekten geçirmek(Gerekirse bu alanlarda diğer sitelere link vermek.Evet link veriyorum gerçekten. Seo paketçileri ve çakma seo uzmanlarının linçi burada başlayabilir). Bazen infografik çeviriyorum. Her türlü hizmeti 10-20 tl ye alabiliyorsunuz bu forumdan. Hatta sağlam bir kaynak varsa yabancı diyorum ki gidin bakın bu siteden de detaylı bilgi edinebilirsiniz.
3- Arama yapan kişilere yardımcı olacak bütün makaleleri ve excel dosyalarını tek bir konu içerisinde barındırmak.(Çünkü zaten bu aramayı bende yaptım. Emek verdim çaba harcadım başkası uğraşmasın bununla diye yapıyorum. Arayamadığım bir şey varsa bak bunları da arayamadım diye belirtiyorum.)
4- Konuyla alakalı gerçekten bilgi sahibi veya otoriter olan bir kaç kuruma
Nanoteknoloji Örnek
mesaj atarak veya yüz yüze görüşerek, bilgi almak, kaynak almak; hem network' ümü geliştirmek hem insan kazanmak hemde konuyla gerçekten alakalı bir insanla konuşarak ufkumun ve bilgi birikimimin katlanarak çoğalması.
5- Konu bilim- teknoloji olacağı için, google alert' a bu kelimeyi kaydetmek(olmasa da kullanıyorum gerçi). Alakalı her yazının ve makalenin mail olarak düşmesi. Ayda veya 6 ayda bir kayda değer bir bilimsel gelişme olacaktır. Bunu blogda paylaşmak, gerekli olursa bloğu güncellemek.
6- Temel amacımın bilgi birikim ve genel kültürümü arttırmak olması, aslında araştırma yapmayı, site kurmaktan daha çok seviyorum. Açtığım blogları bir yerde kendi not defterim gibi tutuyorum. Dönüp ilerde unutursam bir daha bakmak için.
7-http://prntscr.com/7yjml1 Aramızda adwords kovalayan arkadaşlar bilirler. Birine reklam yönetirsiniz bir bakarsınız ki; hop 1 Tl düşmüş hesaptan. Hop 75 kuruş gitmiş. Nereye gitti bu paralar? Senin tbm'ler 0,03 falan(bu çöplük sektörlerle uğraşırken benim de öyleydi). Bana geldi. Benim gibi kaliteli çalışmaya çalışan insanlara gitti. İşine değer veren insanlara gitti. Hayattaki tek hedefi kendini daha çok geliştirmeye çalışan insana gitti. 15 tane kadın - moda vb çöp site açacağına, bir tane siteyi hakkıyla yapan, gecesini gündüzüne katıp araştıran adama gitti.
Elektroport a gitti(içeriklerini beğenmesem de alternatifleri hala yok ve bu işi rezil seviyede yapıyorlar bence ama hala alternatifsizler),
Buna gitti (paypal bağışı gitmiş olabilir)
Ya da buna gitti:
http://www.myabandonware.com/
Her neyse sürç-ü lisan eylediysem affola. Bir işi hakkıyla yapın. Hakkıyla yaptığınız işin dönüşü uzun vadede çok fazla olacaktır.
Zamanınızı iyi yönetin, boş beleş işlere emek ve para harcamayın. Hepimizin kısıtlı bütçeleri var. Çok iyi biliyorum ki, bazı insanlar mecburiyetten 200-300 tl ye web tasarım yapıp, bu kazançlarını aylık düzenli gelir ümidiyle bu salak sektörlere yatırıyor. Sizi 200-300 tl ücretle web sitesi yaptığınız için asla yargılamam. Ama elinizdeki 300TL ile oyun sitesi açtığınız için yargılayabilirim.
Kimsenin işine karışmak istemem. Benim kişisel fikrim, kazandığım her paranın bir kısmını kendime bilgi olarak yatırmalıyım ve okumaya devam
etmeliyim dir.
Son olarak, adsense gerçekten tek alternatif değil internetten para kazanmak için. Ancak yazılım bilmeniz veya herhangi bir konuda bir uzmanlığınızın olması gerekmektedir. Bu işle(web) alakalı her konunun alt dalı mevcut. Bu işi yapan her insanın birince hedefi ingilizce öğrenmek olmalıdır. Sonrasında bütün kapılar açılır zaten.
Umarım faydalı olur.