bu sözler toy ve henüz evliliğin ne olduğunu kavrayamamış bir gencin sözleri. evlendiğinizde karınızın anasını babasını kardeşlerini hatta gıcık olduğunuz arkadaşlarınında alırsınız. sizin için diğer tüm sevdiklerini terketmesini bekleyemezsiniz.
1) aileler rol yapmaz sen rol yaparsın.
2) aileler çok dindar değilse alevi sünni budist ateist çok farketmez gelinin damadın karakterine bakarlar.
3) ailelerden bir veya ikisi çok dindarsa ve mezhep farkı varsa kesinlikle ciddi sıkıntılar ortaya çıkacaktır.
4) evlilik iki kişi arasındaki aşk meşk ortaklıktan çok daha fazlasıdır, iki aile arasındaki ortaklık akrabalık bağıdır.
5) ailelerden birinin ya da ikisinin karşı çıkması zaten zor olan aile kurma sürecini, işin içinden çıkılmaz hale getirebilir.
6) boşanmış bir adam olarak söyleyebilirim, o kızdan ya da o adamdan önce aileniz vardı sonra da aileniz olacak. evleneceğim diye aile ilişkilerinizi fazla yaralamayın aşkın en kıralı bir kaç seneden uzun sürmüyor aynı evde yaşarken.
7) evlenme mi önemlidir mutlu olmak mı? dedelerin torunlar üzerinden soğuk savaş verdiği dedikodu ve lafların yüzünüzü kızarttığı bir ortamda mutlu olamazsınız. anasına babasına kızıp laf ettiğinizde karınıza dokunur o sizin ananıza babanıza laf ettiğinda size dokunur.
8) Evlilik için aşk meşk yeterli değildir. Şimdi gençlik hevesi tutku şehvet romantizm sizi uçurur evlenince çok mutlu olacağım zannedersiniz ama gerçek öyle değildir. Evlilik için karşılıklı aşk sevgi de olmalı, güven itimat da olmalı, karakter uyumu da olmalı, ailelerin onayı da olmalı, iki ailenin sosyal ve kültürel düzeylerinin uyumu da olmalı ve bunların hepsi aynı anda olmalı. yoksa evlenmeyin resmi olarak rahat rahat sevişeceğim diye.
9) Son olarak evliliğe onay vermiş aynı mezhep ve kültürel düzeydeki iki ailenin çocuklarının evliliğinde bile ailelerden kaynaklı öyle büyük arızalar çıkıyor ki şaşırırsınız. bir de ailelerin karşı olduğu bir evliliği mutluluğa götürmek piyango vurması kadar düşük ihtimal. bizler sosyal hayvanlarız. içinde bulunduğumuz sosyal gruba karşı gelmenin bedeli var. delikanlılıkla aşkımız bütün dünyayı karşı almaya değer hissiyatına kapılabilirsiniz ama bunlar zor işler.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Konu farklı yere kaymasın hocam lakin ben şunu gözlemledim.Evlendikten sonra sorun çıkmaması için 2 tarafta akrabalarından uzaklaşmalı.Yani uzaklaşmalı derken arayı bozup küsmeli falan demiyorum.Kesinlikle yanlarında kalınmamalı.Mümkünse başka bir şehirde oturmak, 3-4 ayda bir ziyaret etmek,bayramdan bayrama görmek bence en iyisi.Çünkü ne siz eziyet çekin ne de eşinize eziyet çektirin.