Sanırım reklam işleri basit usul olmuyormuş arkadaşlar. Bu yüzden de açacağım şahıs firmasını gerçek usulde açmak zorundayım.
Topladığım bilgilere göre aşağıdaki giderler dışında bir giderim olmayacak gibi görünüyor. Rica etsem yazdığım giderleri inceleyip; eksik yada yanlış hesapladığım bir şey varsa beni uyarır mısınız? Saymadığım bir gider var mı?

Durumumu özet geçeyim: Babam emekli, şahıs firması onun üzerine olacak. Evin bir odası gösterilecek. Ev babamın üzerine. Aylık Adsense gelirim 3.000 Lira.

GERÇEK USUL ŞAHIS FİRMASI GİDERLERİ
170 Lira aylık: Sosyal Güvenlik Destek Pirimi (Babam emekli olduğu için her ay 1.700 Lira maaşından % 10 kesilecek)
200 Lira aylık: Muhasebeci ücreti
29.90 Lira aylık: Her ay verilecek KDV beyannamesi için ödenecek damga vergisi ücreti (Faturalarımda KDV olmayacağı için KDV mahsuplaşması olmayacak ve KDV ödemeyeceğim)
29.90 Lira üç ayda bir: Geçici vergi beyannamesi için ödenecek damga vergisi ücreti ( Burada iki vergi var. Birincisi KDV için, ikincisi elde ettiğim kar için gelir vergisi. Yani sanırım bu ücreti iki defa ödemem gerekecek?)
45.30 Lira yıllık: Gelir vergisi beyannamesi için ödenecek damga vergisi ücreti
40 Lira üç ayda bir: Muhasebecinin keseceği fatura için üç ayda bir % 20 oranında stopaj ödeyeceğim.
29.90 Lira üç ayda bir: Muhasebeciye ödenen ücretin beyannamesi için ödenecek damga vergisi ücreti. (Bu kısım bana biraz saçma geldi. Tam olarak neden benim ödemem gerektiğini anlayamadım?)
7.090 Lira yılda bir: Yıllık ödeyeceğim gelir vergisi miktarı.