aykutbasyigit adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hitin önemi tabii ki çok büyük fakat hit zamanla kendiliğinden oturur. Kafamdaki hesaba göre 2 ayda günlük 200-300 tekil hite ulaşacağımı düşünüyorum. Forumdaki tanıtım yazısı bölümünü incelediğimde bu hitler gayet yeterli gözüküyor. Bu arada siteler imzamdaki site tarzı olacak.

Bir sorum daha var, ben bu alt sitelere içerik eklerken doğrudan eklersem google'ın gözükde doğal gözükmem diye düşünüyorum. Sizce her bir içerik ekleyişimde ip değiştirme programlarıyla ip değiştirip mi eklemeliyim yoksa hepsini tek bi adresten eklememin bi sakıncası olmaz mı?
Siteye yapacağınız çalışmada önemli olan doğallık. Kendinize ait 3 siteniz olduğunu değil, 3 farklı insana ait birer siteymiş gibi düşünüp çalışmanız gerekir. Her sitenin karakteristiği birbirinden farklı olmalı.

Sitelerin ip adresleri farklı olsa da log kaydında içerik ekleyen kişinin aynı ip'den bağlandığı belli olacak elbette. Farklı bilgisayarlar varsa evde, her birine içeriği farklı makinadan girebilirsiniz. Her defasında ip değiştirme programıyla içerik eklediğinizde de bu sefer 50 makale 50 farklı ip de garip kaçar.

Ziyaretçi sayısına gelince; genel kategoriler için 200-300 hite tanıtım yazısından kazanamazsınız. Neticede siteyi belli kalitede tutmak için link çıkışlarını düşük tutacağınızı hesap ederseniz zaten çok fazla link satışı olmayacak. Sürümden kazanma gibi bir şans yok yani.
Kaldı ki sitenin DMOZ kaydı, News kaydı, anında index alma yahut minimum 3-5 yaş gibi özellikleri yoksa, sırf PR değeri için kimsenin para vereceğini sanmam. Önceki mesajda dediğim gibi, sizin siteniz belki taramada PR4 çıkıyor olabilir ama 2 senedir güncelleme yapılmadı. O aradaki durumunu bilmiyoruz.
Tanıtım yazısı için ücret veren kişi bu bahsettiğim özellikler kendi sitesinde olmadığı için hedef siteye para veriyor. Önce kategoriyi doğru seçip, sonrasında site içi ve dışı seo çalışmalarını doğru yapıp; sosyal medya ve bilinirliğini arttırmanız lazım ki hitler en az 4 rakamlı olsun ve insanlların dikkatini çeksin.

Özetle epey uzun soluklu iş. O yüzden ilk mesajda 3-4 siteye emek vermek yerine daha Adsense odaklı tek ve güçlü bir siteye yönelmek daha kazançlı olabilir.
Kolay gelsin.