Alexa değerinin bir önemi yok. Çok kolayca manipüle edilebilen bir sistem ve Alexa Toolbar kullanan kullanıcılar arasında ölçüm yapıyor sadece. Yani benim günlük atıyorum 50K ziyaretçim var. Alexa Toolbar kurmadım. Siteyi pazarlarken günlük 50K tekil dediğinizde kimse 'Aaa bunun Alexa'sı yok ama'' demez. Önemli olan ziyaretçi kaynağının organik olması. Ben tanıtım yazısı alacaksam Alexa değerine değil, kişinin hitlerinin kaynağına bakarım.
Diğer olaya gelince; örneklediğiniz şekilde PR4, PR5 ve PR6 siteleri besleyip belli oranda güncel tutabilecekseniz olabilir tabii ki. Fakat şu da var; sizin boşa düşen siteyi, tekrar PR4 halindeki performansa geri getirmeniz de zaman alacaktır. Ayrıca o sitenin halihazırda PR4 olup olmayacağı da muallakta. Check edecek bir argüman yok malum.
Şu an son Google güncellemeleriyle yorum backlinleri kişisel görüşüm ve okuduğum farklı kaynaklardan yola çıkarak eskisi kadar değerli olmayacak. Çünkü siz bir başkasının sitesine girip, bir başkasının içeriğine kendiniz link bırakıyorsunuz. Kaldı ki çoğu da nofollow. Fakat tanıtım yazısında site sahibi sizin siteniz hakkında kendisi yazı kaleme alıp ya da sizin verdiğinizi kopyalayıp, kendisi linki paylaşıyor. Aslına bakarsanız gelecek için en iyi yatırım şu an bahsettiğiniz sistem. Eğer siteleriniz alanında otoriterleşir ve index hızı yüksek olursa ciddi gelir elde edebilirsiniz.
Hitin önemi tabii ki çok büyük fakat hit zamanla kendiliğinden oturur. Kafamdaki hesaba göre 2 ayda günlük 200-300 tekil hite ulaşacağımı düşünüyorum. Forumdaki tanıtım yazısı bölümünü incelediğimde bu hitler gayet yeterli gözüküyor. Bu arada siteler imzamdaki site tarzı olacak.
Bir sorum daha var, ben bu alt sitelere içerik eklerken doğrudan eklersem google'ın gözükde doğal gözükmem diye düşünüyorum. Sizce her bir içerik ekleyişimde ip değiştirme programlarıyla ip değiştirip mi eklemeliyim yoksa hepsini tek bi adresten eklememin bi sakıncası olmaz mı?