Haklısınız 6 yaşındaki siteyle 0 yaşındaki site bir olamaz fakat şöyle düşünüyorum.
Diyelim ki pr4, pr5, pr6 üç jenerik domain yakaladım. Bunların hepsini farklı ip'de kayıt edip Wordpress kurdum. Her birine ayrı webmaster tools hesapları açtım. İlk aşamada hiç link çıkışı yapmayıp 1-2 ay düzenli içerik ekledim. Bu süre içinde sitelerin alexa değerleri yükseldi. Sonuç olarak 2 ay sonra elimde alexa değerleri fena olmayan yüksek pr'li tamamen özgün içerikli 3 site var. Bu bana sıfırdan site açıp ona yüklenmekten daha mantıklı geliyor. Çünkü bu sitelerle hem arada ana sitemi besleyebilirim hem de forumda tanıtım yazısı satabilirim. Tabii ki kimse sırf pr4 diye çöp siteye tanıtım yazısı vermez fakat benim bahsettiğim kaliteli siteler oluşturmak. Yanlış mı düşünüyorum?
Alexa değerinin bir önemi yok. Çok kolayca manipüle edilebilen bir sistem ve Alexa Toolbar kullanan kullanıcılar arasında ölçüm yapıyor sadece. Yani benim günlük atıyorum 50K ziyaretçim var. Alexa Toolbar kurmadım. Siteyi pazarlarken günlük 50K tekil dediğinizde kimse 'Aaa bunun Alexa'sı yok ama'' demez. Önemli olan ziyaretçi kaynağının organik olması. Ben tanıtım yazısı alacaksam Alexa değerine değil, kişinin hitlerinin kaynağına bakarım.
Diğer olaya gelince; örneklediğiniz şekilde PR4, PR5 ve PR6 siteleri besleyip belli oranda güncel tutabilecekseniz olabilir tabii ki. Fakat şu da var; sizin boşa düşen siteyi, tekrar PR4 halindeki performansa geri getirmeniz de zaman alacaktır. Ayrıca o sitenin halihazırda PR4 olup olmayacağı da muallakta. Check edecek bir argüman yok malum.
Şu an son Google güncellemeleriyle yorum backlinleri kişisel görüşüm ve okuduğum farklı kaynaklardan yola çıkarak eskisi kadar değerli olmayacak. Çünkü siz bir başkasının sitesine girip, bir başkasının içeriğine kendiniz link bırakıyorsunuz. Kaldı ki çoğu da nofollow. Fakat tanıtım yazısında site sahibi sizin siteniz hakkında kendisi yazı kaleme alıp ya da sizin verdiğinizi kopyalayıp, kendisi linki paylaşıyor. Aslına bakarsanız gelecek için en iyi yatırım şu an bahsettiğiniz sistem. Eğer siteleriniz alanında otoriterleşir ve index hızı yüksek olursa ciddi gelir elde edebilirsiniz.