Ben siteye girdiğimde sosyal paylaşım hessaplarının olduğu pop up görünce bile terkediyorum. Daha içeriği görmemişim, adam bana sosyal medya hesaplarını takip etmemi öneriyor. Zaten paylaşmak istesem, yazının altında buton var. Takip etmek istersem de aynı şekilde yapabilirim.
Sektörlerle de alakalı bir durum. Mesela teknoloji siteniz varsa, hedef kitle zaten teknolojiyi takip ettiği için adblock kullanım oranı artar. Kadın ve çocuklarla ilgili bir siteniz varsa, onlar genelde bu tip eklentileri indirip kurmada, diğer gruplara göre yüzdece düşüktür. O yüzden daha az ziyaretçiyle, daha fazla kazanılabilir. Son dönem yemek tarifi sitelerinin bu kadar patlama nedeni de bu kazançtan ötürü.
Benim şahsi fikrim hiçbir şey yapmayın. Kendinizden yola çıkın. Adblock olmasa bile zaten kaç sitede, kaç reklama tıklıyorsunuz? Anca Premium Publisher olup da Adsense reklam politikalarına uygun olmayan ama yanlışlıkla tıklama alabilecek yerleşimlerle büyük siteler kazanıyor.
Bir de artık Wordpress gibi sistemlerin yaygınlaşmasıyla 50 TL'ye kuponla muponla ucuza getirip herkes site açıp spam basıyor. Hergün o sektöre onlarca site katılıyor. Bugün biri X kategoris para kazandırıyor desin, yarın forumun yarısı o siteden açıyor. vs.
Yani benim cevabım 1. şık.
Zaman ayırıp yazdığınız için teşekkürler. Sitem bulunduğu kategoride öncü sitelerden birisi, yani herhangi birisinin açıp o duruma getirmesi şartlar içerisinde çok düşük bir ihtimal. Ama dediğiniz gibi değişen çok büyük birşey olmayacak.
1. şıktan mı yanasınız anlamadım.
Hiç uğraşma boşuna, uyarı koysan çıkıp gidiyorlar bu sefer. Kimse aman adblocku kaldırayım yada bu sitede deaktif edeyim de siteyi gezeyim demiyor.
Sitem biraz giren kişilerin mecbur olduğu kıvamda. Kullanıcıyı siteye bağlayan bir site. O bağlamda birde usa, uk vatandaşlarının bu duruma tepkisi ile bizim Türkiye'deki kullanıcıların farklı olacağını düşünüyorum ama yanılıyor muyum?