Pagerank güncellemesi link ticareti nedeniyle suistimal edildiğinden, sadece kamuya açık güncellemeler artık yapılmıyor. Yani zaten mevzunun nedeni yapmak istediğiniz şeyi geçmişte de düşününlerin olması.

Kafanızdaki soruya gelince; Diyelim ki 6 yıllık siteniz var. PR değeri de 6. Bu sitenin gücü geçmişinden gelen bir kazanım. Siz düşen domaini aldığınızda, elinizde 0 yaşında PR değeri 6 bir site olmuş oluyor. Sizce de garip kaçmaz mı?
Kaldı ki PR değeri gibi Google2ın kullandığı bir sürü ölçüm algoritması var. Sizin PR değerinizin yüksek olması tek başına o sitenin o değeri hak ettiği anlamına gelmez. Artık Page Authority, Domain Authority - TrustRank gibi ölçümler de belirleyici.

Paravan ağ zannedildiği kadar kolay değil. Bir defa ana sitenizin kategorisinde PR değeri yüksek domainler bulmak lazım. O domainlerin tamamının ip adresinin farklı olması lazım. Hepsi için aynı kalitede sürekli içerik girmek lazım. Mümkün mertebe doğal görünmesi için belki ayda bir ancak birinden diğerine link çıkışı yapmak lazım. Tüm bu zahmetlere girmektense PR değeri 0 bir site alıp, tüm gücünüzü ona yönlendirseniz zaten kazanımınız daha yüksek olur.
Tanıtım yazısı alınacak sitenin en büyük esprisi, anında indeks alıyor olması. Ben size sırf PR değeriniz yüksek diye tanıtım yazısı yazdırmam. Kaldı ki tanıtım yazısından kazanım sağlamak için link çıkışının da az olması lazım. Siz bir sürü tanıtım yazısı aldığınızda yine bir faydası olmuyor.

Özetle bahsettiğiniz şekilde emek - zaman ve kazanç olarak makul bir yöntem değil. Ne Google'dan ne de tanıtım yazısı vereceklerden bir getirisi olmaz. İşi bilmeyen birilerini bulursanız belki 3-5 kazanırsınız ama hedef kitle burasıysa çok zor.