Alıntı
Anlaşmanın İmza Tarihi : 24/10/2008
Resmi Gazete Tarihi : 10/08/2010

bu anlaşmaya göre İrlanda daki bir şirketten ödeme alan Türkiyede yaşayan şirket çalışanları veya Türk vatandaşları İrlanda şirketlerinden alınan para için vergi ödemeyecek. Cünkü bu şirket zaten irlandaya ben bunları çalıştırıyorum diye vergi ödüyor. Türkiyede de ödendiğinde paradan 2 kere vergi verilmiş oluyor. Dolayısıyla Türkiye ye vergi ödemeniz gerekmemektedir.
Konuyu açan arkadaş şu maddeyi yazmış ama bu madde bizleri ilgilendirmiyor. Google irlanda da senin sigorta ücretini ödüyor mu ? Bununla ilgili vereceğin bir belge var mı ? Madde de açıkça yazmışlar " İrlanda`da ki bir şirketten ödeme alan şirket çalışanları" şeklinde. Adsense`dan ödeme alan kişiler google ın çalışanımı oluyor sizin mantığınıza göre ?

Google`dan gelen ödemeler için gelir vergisi ödenmesi gerekiyor arkadaşlar, Kdv ödemezsiniz ama gelir vergisi ödersiniz.

Açık ve net söylüyorum. Google`dan aylık 2000 TL ve üzeri kazanan bir arkadaş var ise ve ben kendime çok güveniyorum yasaları çok iyi biliyorum vergi ödemedim cezada yemem kesinlikle eminim diyen bir arkadaş var ise kişisel bilgilerini göndersin, birimiz maliyeye vergi kaçırıyor diye şikayet edelim ve maliye inceleme yapsın. O arkadaşta inceleme sonucunu buraya koysun. Madem bu kadar eminsiniz vergi ödenmeyeceğine buyrun deneyelim ?

Çünkü bu tarz konular yüzünden çok kişi ileride ceza yiyecek, resmen maliyeye ihbar niteliğinde.