Dünyanın neresine giderseniz gidin, bir ürün açık arttırma yoluyla ihaleye açılırsa kaçta kalırsa kalsın işlemin yapılması zorunludur. Bugün sanalpazar gittigidiyor gibi sitelerde bile açık arttırma bittiğinde eğer satıcı ürünü göndermezse gerekli cezai işlemler uygulanır. Bu trade notu olur siteye giriş yasaklaması olur yaza müzayedelerde giriş kısıtlaması olur gibi vsvs.
Sonradan kural getirtilmesi etik olmayan bir davranıştır. 550 TL değerinde samsung galaxy gear'i açık arttırma ile 185 liraya verdim, ben enayiyim o zaman.
Benim şahsi düşüncem arkadaşın sonradan koyduğu kural göz ardı edilmelidir. Belirtilen süreç geçildiğinde son teklifi veren kişiye gönderim yapılmazsa ilgili yaptırımlar uygulanmalıdır ama tabiki işin doğrusunu yönetici arkadaşlar daha iyi bilir.
Benim alım-satımla alakam yok, talip değilim, ihtiyacım yok. Yazdıklarımı okurken bunu göz önünde bulundurursanız sevinirim. Ben sadece kendimce etik olmayan birşeyi gördüm ve müdahale etmek istedim.
Sonuna kadar haklısınız. Açık arttırma satışlarda
Alıntı
şu paraya satamazsam satış iptal
gibi ibare oldugunda o konu direk kapatılmalı konu sahibi uyarı cezası almalıdır. Her satış konusunun bi kuralı var.
O zaman açalım bi konu değeri neyse yazalım onu değerinin altında satılacaksa iptal ederim diyelim. O zaman açık arttırmanın ne anlamı kalıyor? Ne koparırsam kar diyerek mi açılıyor konular