Frans adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Belli ki ne dediğinizi bilmiyorsunuz üstte yazdıklarınızın neredeyse hepsi yanlış

Bavulla getirme konusu da sakat çünkü yurtdışından kişi başı 10.000€ üzeri parayı türkiye ye sokmak yasak, fazlasını bildirip duruma göre vergisini vermeniz gerekiyor. Gerçi nisan ayından beri bu kalkacak deniyor ama bildiğim kadarıyla henüz net bir durum yok. O yüzden şimdilik bavulla yakalanmayın
üzerine oturduğun bilgi kaynaklarıyla burada milletin aklını bulandırma lütfen.

madmax50 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu durumu işten anlamayan bir memura anlatmanız zor. Beni Ankara Yeğenbey vergi dairesinden banka hesabıma giren adsense parası için geçen yıl çağırdılar. Yüklü bir gelir vergisi çıkaran memura itiraz edemedim. Sonra avukatla görüşüp durumu anlattım. İrlanda'da yaptığım işten dolayı elde ettiğim gelir sonucu ortaya çıkan vergi zaten o ülkeye ödeniyor. Karşılıklı anlaşma gereği Türkiye'de tekrar vergilendirme yapılamayacağı gerekçesiyle vergi ortadan kalktı.

Verilen bilgi doğrudur.
turgay036 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Çok ayrıntılı araştırmalar yaptım bütün resmi yazıları ve uluslar arası antlaşmaları okudum. Sanırım konu sahibi arkadaşın dediği şeyler doğru. Adsense gelirlerinin vergisi olmaz. Bu gelirlerin hepsi İrlanda'da İrlanda yasalarına göre ödeniyor. Antlaşmalar gereği bizim Türkiye'de ne KDV ödemesi ne de Gelir Vergisi ödemesi yapmamız gerekmiyor.

Sonuç olarak Yurtdışındaki bir şirketin temsilcisi veya çalışanı gibi değerlendirilirsek Adsense kazançlarımız için Türkiyedeki bütün vergilerden muafız demektir.

osmanbey adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ilgili yasayı okumadan "gelirinin vergisini vereceksin" diye ahkam kesenler olmuş. yasada çok net bir şekilde iki ülkeden birinde gelir vergisini veren diğer ülkede gelir vergisi ödemez diyor.

Teşekkür ederim yazdıklarınız için
Forumdaki bazı arkadaşları tamamen sığ düşüncelerle olaya yaklaşıyor daha öncede dedim şimdide diyorum gelirini yüzde 20si vergidir gibi düz mantıkla bu iş işlese MUHASEBE ve MALİYE diye üniversite bölümleri olmazdı ama bunu anlamıyorlar.

Deve adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Biz de zaten 2 ülkeden birinde yani Türkiye'de vergi ödüyoruz (kendi kazandığımızın vergisi).
Google da İrlanda'da kendi kazancının vergisini İrlanda'ya ödüyor.
Google bizim yerimize İrlanda'da bizim kazancımızın vergisini ödemiyor ki,
hatta vergi bölümünde vergiden bizim sorumlu olduğumuzu yazıyorlar.

yanlış mı ?
Deve adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Google'ın ödediği verginin içinde bizim kazancımızın vergisinin de olduğu bilgisini nereden öğrendiniz? nerede yazıyor ?
(bilgi amaçlı soruyorum.)
shafack adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
KDV tamam diyelim peki gelir vergisinden de muaf mıyız?

şöyle düşün baban bir işte calışıyor ve aylık 2000 tl alıyor maliyeye gidip ben şu işte calışıyorum. burdan şu kadar para kazandım vergisi şu diyor mu hatta bunun için şirket kuruyorlar mı? Şirket babanın kazandığı ücretin bir kısmını prim ve vb sebebler ile vergi diye ödüyor. aynı şey irlanda içinde gecerli Sen googlenin reklam işlerini yapan bir calışansın ve gooogle senin paranı yollamadna önce irlandaya senin paranın bir kısmını ödüyor. 100 tllik yayının 68 sana yollayıp 32 sini google alırken bu tutar içinde eğer sen bir daha vergi vermezsin bu çifte vergilendirme olayı olur ve anlaşma özellikle belirtiyor bunu.