1)Evet, rssden ceken bir eklenti, rss adresinin girilmis oldugu sitede icerik yayinlandigi an icerigi cekecektir (eger ekstra bir ozelligi yoksa, ornegin bazi eklentiler sana soruyor rss kac dakikada bir kontrol edilsin diye, bu eklentiler ayarlardan dolayi belirli bir aralikta kontrol eder karsi siteyi, ama genelde rss, anlik veri akisinin saglanmasi icin oldugundan, sitede icerik yayinlandiginda, oteki sitedeki eklenti direk icerigi cekip giecektir.
2. paragraf ise tamamen bota bagli. diger sitelere tk tek botu koyarsaniz siteden-siteye aktarim olur, 10 site icin ayri ayri yaparsiniz, ama bi bot yazili yaptirirsiniz, wordpressden bagimsiz calisir, oyle bir kodlama yapar ki yazan kisi, bir anda 10 siteye ayni veriyi gonderebilir, bot yapan kisiye aktarirsaniz bunu o size yardimci olacaktir bu konuda. ama ilk paragrafta bahsettigim isinizi gorecektir (tekrar ediyorum ,eger ilk site indexlensin sonra cekeyim dmezseniz, aninda cekse de olur derseniz)
Bence de Alper senin ilk dediğin seçenek daha mantıklı gibime geldi. 2. seçenek biraz uğraştırıcı ve can sıkıcı olabilir çünkü; botu siteden yada dışarıdan birine yazdırsam botun patlama ihtimali var. Bot patlayınca karşında muhattap bulamıyorsun. Bulsan bile adam en başında verdiği sözleri sonradan olası sıkıntılar başa geldiğinde öyle böyle getirmiyor. En mantıklısı RSS. Ana sitede konu yayımlanacak, konu yayımlandıktan sonra 1. kopya site 15 dakika sonra çekecek. o çektikten 20 dakika sonra 2. kopya site çekecek, o çektikten yarım saat sonra 3. kopya site çekecek vsvsvs.. Evet bana bu daha mantıklı geldi.
şöyle diyim bota falan hiç gerek yok x sitesine örneğin a teması kurulu b eklentisi ve c eklentisi kurulu birebir dosyaları kopyalayın y sitesine yükleyin sonrasında veri tabanı bilgileride aynı kalsın azat abimin dediği gibi sadece wp-config.php dosyasında site_url adresini değiştirerek o sitenin birebir klonu olmuş oluyor makaleler, tema ve diğer bütün ayarlar.
en kısa yol çözümü böyledir yeterki siteler aynı sunucuda barınsın ;
ikincil bir çözüm ise ;
bir progam veya php botu yazılır makaleleri o panelden gönderirsiniz oda for döngüsü gibi bütün sitelere gönderir makaleleri ama bence bu gereksiz zaten siteler aynı sunucuda olacak sadece class ip atarsınız ban yememesi için veya farklı bir çözüm yolu var mı bilmiyorum.
Azatın söylediği fikirde hoş ve faydalı bir fikir ama google açısından sıkıntılı biraz.
Senin verdiğin program/eklenti biraz daha farklı hocam, benim aradığım bu değil.