Alper ilk paragrafta yazdığın yazıya istinaden, eklentileri yükledim ayarlarını yaptım hazır hale getirdim diyelim. Ana sitede bir makale yayımladığımda diğer sitelerde otomatikmen görünecekmi yoksa her siteye ayrı ayrı giriş yapıp manuel ayarlamam mı gerekiyor?
2. paragrafa istinaden; bot yazıldığında diğer 10 sitede görünmesi için yine tek tek ayarlama mı yapacağım yoksa tek bot ile diğer sitelere otomatik yayımlama yapılırmı?
1)Evet, rssden ceken bir eklenti, rss adresinin girilmis oldugu sitede icerik yayinlandigi an icerigi cekecektir (eger ekstra bir ozelligi yoksa, ornegin bazi eklentiler sana soruyor rss kac dakikada bir kontrol edilsin diye, bu eklentiler ayarlardan dolayi belirli bir aralikta kontrol eder karsi siteyi, ama genelde rss, anlik veri akisinin saglanmasi icin oldugundan, sitede icerik yayinlandiginda, oteki sitedeki eklenti direk icerigi cekip giecektir.
2. paragraf ise tamamen bota bagli. diger sitelere tk tek botu koyarsaniz siteden-siteye aktarim olur, 10 site icin ayri ayri yaparsiniz, ama bi bot yazili yaptirirsiniz, wordpressden bagimsiz calisir, oyle bir kodlama yapar ki yazan kisi, bir anda 10 siteye ayni veriyi gonderebilir, bot yapan kisiye aktarirsaniz bunu o size yardimci olacaktir bu konuda. ama ilk paragrafta bahsettigim isinizi gorecektir (tekrar ediyorum ,eger ilk site indexlensin sonra cekeyim dmezseniz, aninda cekse de olur derseniz)