Eyce adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu süreyi sitenizin aktifliği, ziyaretçilerin sitede kalma süresi olarak hesaplayabilirsiniz. İçerikleriniz ilgi çekici olduğunda, kullanıcı sayfada kalmaya veya başka sayfaları gezmeye başladığında link alabilirsiniz.

Webmaster tools -> Arama Trafiği - > Arama analizinden çok gösterim alan fakat tıklama almayan anahtar kelimeler olarak belirleyebilirsiniz.

Backlink çalışmasını ben footer link almak yerine tanıtım yazısı şeklinde değerlendiriyorum. Bu kısım iki farklı şekilde olabilir;

1 - Sanki sizin içeriğini alıyormuş altta kaynak gösteriyormuş gibi olur. Aynı zamanda site içi linkleme yaptıysanız bu sayfaya direk olarak eklediği için anahtar kelimeye link vermiş olur.

2 - Normal bir şekilde özgün yazı yazarsınız sonrasında orada bulunan bir anahtar kelimeden backlink verirsiniz.

Backlink çalışması ne kadar süre aralığında alınmalıdır sorusunun net bir cevabı yok. Trafiği getiren anahtar kelimeler trendi artar o sayfa için backlink alırsın, başka bir anahtar kelimenin trafiği artar ona alırsın gibi.
Cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum. Söyledikleriniz bana büyük tecrübe olacaktır.