Bugün kuyumcudan çeyrek altın almaya gittim. Bikaç tane alacağımı öğrenince çeyrek yerine yarım vereyim dedim. İyi dedim ondan ver. Eski tarihli çeyreğe 155 TL istedi, eski tarihli yarıma 313 istedi. Öyle şey mi olur falan derken müşteri kalabalıklaştı. Bunlarda böyle falan dedi. Sizce bu normal bir durum mu? Eve gelince meraktan aynı bölgeden başka kuyumcuyu aradım o 155 dedi çeyreğe. Yarım da iki katı 310 yani dedi. Ben niye yarıma 3 lira fazla ödedim anlamadım. Sizce bu mantıksız mı? Hiç anlamam bu işlerden ama çeyrek yarımın yarısıdır sonuçta. Ona göre yarın gitcem çeyrekle değiştirip farkı alcam.
kesinlikle kazıklamış. 4 yıl kuyumculuk yaptım. Namusuyla kuyumculuk yapan kişi sayısı çok az. Çoğu müşteriyi nasıl nereden düdüklerim diye bakıyor. Çeyrek altının gram ağırlığı bellidir. yarım da onun direkt iki kayıdır. Neyin farkı olabilir ki? Aksine çeyrek altın daha çok giden bir altın türü. Çeyrek altını daha pahalıya verip yarım altını ucuzdan verse hadi anlarım çok ihtiyaç oluyor çeyrek altına. Ama yarım altın daima satılmıyor açıkçası.