wrecking adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar,

Bu sene mezun olan yiğenim için yardımlarınızı, tecrübelerinizi, deneyimleriniz benimle paylaşmanızı istiyorum sizden arkadaşlar..

Öncelikle Yiğenim Meslek lisesi mezunu bu sene mezun oldu ve bölümü Bilişim Teknolojileri Web Programcılığı (Malesef ki Benim doğrultumda yönlendirildi bu bölüme)
Kendisi sınava girmeyi tercih etmedi, Sınavsız geçiş hakkını kullanarak Ön Lisans okumak istiyor. 70,84 gibi bir diploma puanı var aşağıda detaylı olarak puanlamayı görebilirsiniz. İstediği yerler, İstanbulda Devletler, Bazı özellerin tam bursluları ve %50 bursluları ve ek olarak Çanakkale Üniversitesini istiyor. Malum bu sene sınav zormuş diyorlar 2014 deki puanların düşme olasılığı bir hayli yüksek gibi belkide düşmez çıkar orasıda meçhul..

Lakin ben lisede okuduğu bölüm ile alakalı bir tercih yapacağı için üniversitede şansını iyi görüyorum. Alakalı bölüm seçtiği için OBP si 0,18 ile hesaplanacak, tabi sizlerinde görüşlerinizi bekliyorum.

Üniversitede istediği bölüm -> Bilgisayar Programcılığı (İstanbul Ağırlıklı, Şehirdışı olarak sadece Çanakkale)

Sonuç noldu hocam