msgr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Php öğrenmeden önce php'nin ne olduğunu, hangi platformlarda ne şekilde çalıştığını öğrenmeniz gerekiyor.

Bu noktada php'ye ara verip web platformları hakkında bilgi sahibi olmanız gerekmekte. Bir web sitesi nasıl çalışır? İstemci - Sunucu nedir? Php olarak yazdığımız kod nasıl oluyor da tarayacının anlayacağı çıktılar veriyor? Bunu ney/kim sağlıyor?

Tüm bunların cevabını da bulduktan sonra temel düzeyde html standartları hakkında da araştırmalar yapmanız gerekmekte. Çünkü izleyeceğiniz derslerde sıklıkla html/css ve bazen de javascript kodlarıyla karşılaşacaksınız. Birebir ezberlemeseniz de neyin ne olduğunu bilmeniz kafanızı rahatlatacaktır.

Sonrasında php derslerine geri dönebilirsiniz. index.php dosyasını açıp <?php echo'merhaba dünya'; ?> yazdığınızda, bu kodun nasıl yollardan geçip ekrana merhaba dünya yazdığını kavradığınız noktada işiniz çok kolay ve akıcı ilerleyecektir.

Başarılar dilerim.
İşte tam anlamıyla sıfırdan öğrenmem için kimin/nerenin kursuna gitmem lazım bunu soruyorum hocam ?

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 16:24:19 -->-> Daha önceki mesaj 16:23:12 --

yvolkan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İnternet üzerinden ders vereyim akşamdan akşama
Teşekkür ederim fakat internet üzerinden öğrenebileceğimi sanmıyorum birebir ders almam lazım benim önereceğiniz kurs var mı acaba ?

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 16:28:05 -->-> Daha önceki mesaj 16:24:19 --

ysfkoc adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
esasen php ogrenmek icin html ve css veya javascript ogrenmeye gerek yok. php tek basina da ogrenilebilir cunku kendisi bir betik dili ama genelde bizim ulkemizde php denilince akla hemen web sitesi yapmak geliyor.

sizin yerinizde olsam python, ruby, go gibi dilleri ogrenirdim veya swift.
Haklısınız hocam fakat ben phpyi kendi özgün düşünceme göre yazılımlar yapmak için öğrenmek istiyorum dediğiniz diller işime yarayacaksa onlarıda öğrenmek isterim tabi.